Εξετάσεις

Εδώ θα βρείτε εγκυκλιους, οδηγίες, διαδικασίες, αποτελέσματα που αφορούν την εισαγωγή των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την εισαγωγή τους στα πρότυπα πειραματικά Λύκεια

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Οχυρό Ρούπελ
Σχολικό Έτος 2022-2023
1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022 οι μαθητές της Α και Β τάξης του Λυκείου μας επισκέφθηκαν το ιστορικό Οχυρό Ρούπελ. Εν όψει της εορτής της επετείου του ΟΧΙ οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του Οχυρού και ιδιαίτερα στην υπόγεια κεντρική στοά του και να γνωρίσουν έτσι μια από τις σημαντικότερες πράξεις αντίστασης του λαού μας στη ναζιστική θηριωδία. Στη συνέχεια μεταβήκαμε στα Άνω Πορόια, όπου απολαύσαμε το υπέροχο φυσικό περιβάλλον.

Ανακοίνωση για αποτελέσματα επιλογής πρακτορείου για την εκδρομή της Β Λυκείου στα Τρίκαλα
Σχολικό Έτος 2022-2023
1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Μετά τη συνεδρίαση της αρμόδιας  επιτροπής για την επιλογή πρακτορείου για την εκδρομή της Β Λυκείου στα Τρίκαλα αποφασίστηκε η εκδρομή να ανατεθεί στο Τουριστικό Γραφείο «Ψωμιάδης». Η επιτροπή έλαβε υπόψη όλες τις παραμέτρους της εκδρομής συμπεριλαμβανόμενης της τιμής  (84€) και του ξενοδοχείου (Hotel Padelidaki).

Εκ της Διεύθυνσης.

 

Αποτελέσματα συμπληρωματικών εξετάσεων εισαγωγής στη Β' και Γ' Λυκείου
Σχολικό Έτος 2022-2023
1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Το ΕΠΕΣ του 1ου Πρότυπου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης "Μανόλης Ανδρόνικος" ανακοινώνει τα αποτελέσματα των συμπληρωματικών εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 08 Σεπτεμβρίου 2022.

Για τη Β' Λυκείου:

ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ  ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
 1  261/06-09-2022  ΕΠΙΤΥΧΩΝ
 2  258/05-09-2022  ΕΠΙΤΥΧΩΝ
 3  260/06-09-2022  1ος ΕΠΙΛΑΧΩΝ
 4  264/06-09-2022  2ος ΕΠΙΛΑΧΩΝ

Για τη Γ' Λυκείου:

Δυνατοτητα εγγραφής έχει ο υποψήφιος με την αίτηση υπ.αριθμ. Πρωτ. 263/06-09-2022.


Παρακαλούνται οι κηδεμόνες των επιτυχόντων υποψηφίων να αποστείλουν στο mail του σχολείου υπεύθυνη δήλωση μέσω gov.gr, στην οποία να αναγράφεται ότι αποδέχονται την εγγραφή του τέκνου τους στο σχολείο.

 

Σας ενημερώνουμε ότι μετά τις εγγραφές των μαθητών υπάρχουν 2 κενές θέσεις στην Β τάξη και 2 κενές θέσεις στην Γ τάξη του σχολείου μας. Οι γονείς και κηδεμόνες που ενδιαφέρονται για την εγγραφή των παιδιών του στο σχολείου καλούνται να καταθέσουν αίτηση – Υπεύθυνη δήλωση (opengov) συμμετοχής στις εξετάσεις μέχρι την Τέταρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

 

Η υπεύθυνη δήλωση θα αναφέρει ότι:

Ενδιαφέρομαι για τη συμμετοχή του παιδιού μου ……………………(επίθετο ) ……………………….. (όνομα) του ……………. (πατρώνυμο) που φοιτά στο ………………… (λύκειο φοίτησης) στην …… τάξη στις εξετάσεις εισαγωγής στο 1ο Πρότυπο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης Μαν Ανδρονικος

 

 

Οι εξετάσεις των υποψηφίων για την εισαγωγή τους στο Πρότυπο 1 ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΕΛ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΜΑΝ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ θα λάβει χώρα την Παρασκευή 9/9/2022 στις 09:00 και θα έχουν τρίωρη διάρκεια.

«Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής»
Σχολικό Έτος 2021-2022
1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. - ΕΠΑ.Λ. - Π.ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2022-23, υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr ή μέσω της διαδικτυακής  πύλης https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeioσυμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από την 24η Ιουνίου 2022 και ώρα 10:00 έως και την 07η Ιουλίου 2022 και ώρα 23:59.

«Δημιουργία κωδικού ασφαλείας για την
ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου
»
Σχολικό Έτος 2021-2022
1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος
Δημιουργία κωδικού ασφαλείας για την ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) ΓΕΛ για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή σε Δημόσια ΙΕΚ έτους 2022. Δείτε τις οδηγίες στην απόφαση.
«Εξεταστικά κέντρα ειδικών μαθημάτων έτους 2022 »
Σχολικό Έτος 2021-2022
1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος
 
 
Ο συγκεντρονικός πίνακας από τα Εξεταστικά κέντρα ειδικών μαθημάτων έτους 2022
«Εξεταστικά κέντρα ειδικών μαθημάτων έτους 2022 »
Σχολικό Έτος 2021-2022
1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος
 

Σας διαβιβάζουμε το Δελτίο Τύπου αναφορικά με τα Εξεταστικά Κέντρα των Ειδικών Μαθημάτων, το οποίο περιλαμβάνει:
 1. Αναλυτικό Πρόγραμμα Εξετάσεων Ειδικών Μαθημάτων για τους υποψηφίους Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, οι οποίοι έχουν δηλώσει εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα, προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στην επιλογή για εισαγωγή το τρέχον έτος σε σχολή ή τμήμα για το οποίο απαιτείται εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα
 2. Εξεταστικά Κέντρα Αγγλικών (έχουν οριστεί από τις οικείες Δ/νσεις ΔΕ)
 3. Εξεταστικά Κέντρα Ειδικών Μαθημάτων (πλην Αγγλικών)
 4. Εξεταστικά Κέντρα υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες
 5. Οδηγίες προς τους υποψηφίους.
 
Επισημαίνεται ότι, σε περίπτωση που χρειάζεστε οποιαδήποτε διευκρίνιση, δεν θα πρέπει να απαντήσετε στο παρόν ηλεκτρονικό μήνυμα αλλά να χρησιμοποιήσετε τα στοιχεία που αναγράφονται στις «Πληροφορίες» του εγγράφου.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ
Αποτελέσματα εισαγωγής στην Α Λυκείου
Σχολικό Έτος 2021-2022
1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Επιτυχόντες

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ
Επίδειξη απαντητικών φύλλων
Σχολικό Έτος 2021-2022
1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παρ. 21 του κεφ. Β1α της Υ.Α. 22270/Δ6/14-3-2022 (Β’ 1144), με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων ορίζεται ο χρόνος, ο τόπος και η διαδικασία επίδειξης των απαντητικών φύλλων των μαθητών, για τα οποία οι γονείς/κηδεμόνες  επιθυμούν να λάβουν γνώση.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 2022
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ
Σχολικό Έτος 2021-2022
1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Τα παιδιά θα εξεταστούν όλα στο εξεταστικό κέντρο του 1ου Προτυπου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης πίσω από τον Ο.Τ.Ε. της Παπάφη

Α. Πριν τις εξετάσεις

 1. Η διεξαγωγή της δοκιμασίας (τεστ δεξιοτήτων) λαμβάνει χώρα στις εγκαταστάσεις των Προτύπων Σχολείων και σε όμορα σχολεία, τα οποία ορίζονται ως εξεταστικά κέντρα ή σε άλλους πρόσφορους χώρους, σε περίπτωση που οι διαθέσιμες, ανά Πρότυπο Σχολείο, σχολικές αίθουσες δεν επαρκούν για την συμμετοχή του συνόλου
  των ενδιαφερομένων υποψηφίων. Τα παραπάνω εξεταστικά κέντρα (Ε.Κ.) έχουν ορισθεί από την οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (Π.Δ.Ε.).

 2. Οι οδηγίες προς τους γονείς- μαθητές και επιτηρητές θα αναρτηθούν την Τετάρτη 4/5/22 στην ιστοσελίδα του Π.Σ. και στον πίνακα ανακοινώσεων του Π.Σ..

Η κατανομή των υποψηφίων σε Εξεταστικά Κέντρα (όπου απαιτούνται παραρτήματα) γίνεται με την ευθύνη της Επιτροπής Εξετάσεων του Προτύπου Σχολείου κατόπιν των οδηγιών της Διοικούσας Επιτροπής των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.). Η ενημέρωση υποψηφίων για την κατανομή τους στα Εξεταστικά Κέντρα (όχι η κατανομή τους κατά αίθουσα), θα γίνει Τετάρτη 4/5/2022 με ανάρτηση πίνακα στην ιστοσελίδα και στον πίνακα ανακοινώσεων του Προτύπου Σχολείου, με βάση τον εξαψήφιο κωδικό του/της υποψηφίου/ιας μαθητή/τριας, χωρίς να φαίνονται τα προσωπικά δεδομένα των υποψηφίων, για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων. Η ταξινόμηση σε αίθουσες θα γνωστοποιηθεί την ημέρα των εξετάσεων μόνο στους πίνακες ανακοινώσεων εντός των χώρων του σχολείου στο οποίο θα εξετασθούν οι μαθητές/τριες (κεντρικού εξεταστικού κέντρου ή παραρτήματος, ανάλογα που έχει κατανεμηθεί ο υποψήφιος) την ώρα που οι υποψήφιοι εισέρχονται για τη γραπτή δοκιμασία (τεστ) και όχι νωρίτερα.

 οριστικοποιημένες αιτήσεις εισαγωγής
για το Σχολικό Έτος 2022 - 2023
Σχολικό Έτος 2021-2022
1ο Πρότυπο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Προς τους κηδεμόνες

Επισήμανση προς τους αιτούντες:

να εκτυπώσετε εκ νέου την οριστικοποιημένη αίτησή σας από την πλατφόρμα των αιτήσεων https://www.iep.edu.gr/services/pps  για να αντιπαραβάλετε τα στοιχεία της αίτησης με αυτά που έχετε ανακοινώσει στην ιστοσελίδα.

Τονίζεται ότι: Σε ισχύ είναι μόνο η αίτηση που μπορείτε να ανακτήσετε και να εκτυπώσετε από την πλατφόρμα.

Δείτε τον οριστικό πίνακα υποψηφίων

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ Α' ΛΥΚΕΙΟΥ
για το Σχολικό Έτος 2022 - 2023
Σχολικό Έτος 2021-2022
1ο Πρότυπο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες των υποψηφίων, να ελέγξουν προσεκτικά τα στοιχεία των αιτήσεων που έκαναν. Ο προσωρινός πίνακας βρίσκεται εδώ: αιτήσεις. Εφόσον διαπιστώσουν κάποιο λάθος, πρέπει να εκτυπώσουν την αίτηση τους από την ιστοσελίδα των αιτήσεων και να ενημερώσουν άμεσα τη σχολική μονάδα με υπεύθυνη δήλωση για το λάθος και τη διόρθωση που επιθυμούν.

Εισαγωγή μαθητών στο Σχολείο μας
για το Σχολικό Έτος 2022 - 2023
Σχολικό Έτος 2021-2022
1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Διαβάστε την Ενημέρωση σχετικά με την εισαγωγή μαθητ-ών/ριών και σχετικές ρυθμίσεις στα ΠΡΌΤΥΠΑ (Π.Σ.) και ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΆ (ΠΕΙ.Σ.) σχολεία για το σχολ. έτος 2022-2023

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ
ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚ
ΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΕΛ

Σχολικό Έτος 2021-2022
1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος
 
Υποβολή αίτησης - δήλωσης για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ έτους 2022 (μαθητές ή απόφοιτοι). Προθεσμία από 1 έως 13 Δεκεμβρίου 2021
 
Δείτε τό σχετικό έγγραφο της ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ - ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ - ΤΜΗΜΑ  Α΄ της 30 - 11 - 2021 με Αρ.Πρωτ. και Βαθμό Προτερ Φ251 / 155274 / Α5.
 

Θέμα εγγράφου: 
  • ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΕΛ ΕΤΟΥΣ 2022 (μαθητές ή απόφοιτοι).
  • ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 3 ΜΟΥΣΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ με τη διαδικασία εισαγωγής του Ν. 4559/2018 (ΦΕΚ 142 Α΄) όπως ισχύει (μαθητές ή απόφοιτοι).
Τρόπος εξέτασεις μαθημάτων
στις 
πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ
από το 2022 και εφεξής
Σχολικό Έτος 2021-2022
1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Θέμα: Γνωστοποίηση ΦΕΚ σχετικά με τον τρόπο εξέτασης των μαθημάτων
           στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ.

Σας γνωστοποιούμε ότι στο ΦΕΚ 4677 Β΄/2021 δημοσιεύτηκε η Φ.251/126826/Α5 (ΑΔΑ: 9ΟΙΦ46ΜΤΛΗ-8ΨΛ) Υπουργική απόφαση με θέμα «Τρόπος εξέτασης των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων Γενικού Λυκείου από το ακαδημαϊκό έτος 2022-23 και εφεξής σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4186/2013 (Α’ 193), όπως τροποποιήθηκε με τον ν. 4610/2019 (Α’ 70), με το άρθρο 7 του ν. 4692/2020 (Α’ 111) και εκ νέου με τον ν. 4777/2021 (Α’ 25).»

Επισημαίνεται ότι με την ανωτέρω Υπουργική Απόφαση καθορίζεται ο τρόπος με τον οποίο θα εξεταστούν τα μαθήματα στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ από το 2022 και εφεξής και ισχύει για όλους τους υποψηφίους (μαθητές και αποφοίτους).

Προκήρυξη 2 θέσεων μαθητών/τριών  για την Γ λυκείου
1ο Πρότυπο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Σας ενημερώνουμε ότι το ΕΠΕΣ του 1ου Προτύπου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης Μαν Ανδρόνικος προκηρύσσει 2 κενές  θέσεις μαθητών/ μαθητριών για την Γ τάξη του Λυκείου μας.

Η πλήρωση των θέσεων θα γίνει με συμμετοχή σε γραπτό τεστ δεξιοτήτων σε περιεχόμενο Νεοελληνικής Γλώσσας και Μαθηματικών και σε γνώσεις που έχουν διδαχθεί στο σχολείο.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 10/9/2021 στους χώρους του σχολείου.

Δηλώσεις συμμετοχής κατατίθενται μέχρι την Πέμπτη 9/9/2021 στις 13:00 μ.μ.

Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα για την μη εξάπλωση του ιού Covid 19.

Ο Διευθυντής

Κωνσταντίνος Κεραμιδάς

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ

Σχολικό Έτος 2021-2022
1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Τα αποτελέσματα των βαθμολογιών της γραπτής δοκιμασίας δεξιοτήτων των υποψηφίων για την εισαγωγή στην Α’ τάξη του σχολείου μας (σε φθίνουσα σειρά) είναι:
ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

Οι θέσεις που προκηρύχθηκαν είναι τέσσερις (4). Εάν προκύψουν περισσότερες θέσεις (αυτό θα γίνει γνωστό τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου 2021) θα εισαχθούν οι επόμενοι της κατάταξης. Μεταξύ των ισοβαθμούντων/ουσών μαθητών/τριών, με ευθύνη του ΕΠ.Ε.Σ. του σχολείου και με παρουσία των ενδιαφερόμενων γονέων και/ή κηδεμόνων, θα πραγματοποιηθεί κλήρωση για την κατάρτιση του τελικού πίνακα. Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του σχολείου μας, για την ακριβή ημερομηνία και ώρα (αρχές Σεπτεμβρίου).

Δημιουργία κωδικού ασφαλείας για την ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου
Σχολικό Έτος 2021-2022
1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Δημιουργία κωδικού ασφαλείας για την ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) ΓΕΛ για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή σε Δημόσια ΙΕΚ έτους 2021. Η Εγκύκλιος

Οδηγίες προς γονείς, δείγμα απαντητικού φύλλου
και ενημερωτικό βίντεο

Σχολικό Έτος 2021-2022
1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Σας ενημερώνουμε ότι στην παρακάτω διεύθυνση έχουν αναρτηθεί οδηγίες προς μαθητές/γονείς για τις εξετάσεις καθώς και δείγμα του απαντητικού φύλλου. https://depps.minedu.gov.gr/?p=10271​ 

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα σύντομο βίντεο για την σωστή χρήση του απαντητικού φύλλου κατά την εξέταση εισαγωγής μαθητών/μαθητριών στην Α' Λυκείου του σχολείου μας (28 Ιουνίου 2021):

 

«Προκήρυξη εισαγωγής σπουδαστών/σπουδαστριών
στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού
Ακαδημαϊκού Έτους 2021-22.»

Σχολικό Έτος 2021-2022
1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Το υπογεγραμμένο με αριθμό πρωτ. 70293/2021 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) με Θέμα «Προκήρυξη εισαγωγής σπουδαστών/σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Ακαδημαϊκού Έτους 2021-22.».

Διενέργεια προκαταρκτικών εξετάσεων (ΠΚΕ)
για την εισαγωγή
στις Σχολές του Λιμενικού Σώματος, στις Στρατιωτικές Σχολές,
στις Σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος και στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας
 με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Σχολικό Έτος 2021-2022
1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Σχετ.: α) Το άρθρο 3 του ν. 4777/17-2-2021 (ΦΕΚ 25 Α΄).

β) Τα με αριθμ. πρωτ. 2421.6/28468/2021/20-4-2021 έγγραφο του Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Φ.337/46/326540/Σ.2179/29-3-2021 έγγραφο του ΓΕΕΘΑ, 30750    οικ.    Φ.300.2/31-5-2021    έγγραφο    του    Αρχηγείου    Πυροσβεστικού    Σώματος, 1647/21/1089803/31-5-2021 έγγραφο του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 3 του ν. 4777/2021 θεσπίστηκε ότι από το επόμενο σχολικό έτος 2021-2022 και εφεξής, ο/η υποψήφιος/α πριν τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου εκάστου έτους θα πρέπει να γνωρίζει, πέραν της βαθμολογίας του/ης στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, την ικανότητά του/ης ή μη στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) για τις Σχολές του Λιμενικού Σώματος, τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος και τις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας.

 «Οδηγίες για την πρόληψη μετάδοσης της πανδημίας κατά την προσέλευση των υποψηφίων στις Επιτροπές Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας»
Σχολικό Έτος 2021-2022
1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Για την ασφαλή διεξαγωγή των πρακτικών δοκιμασιών που απαιτούνται για την εισαγωγή των υποψηφίων στα ΤΕΦΑΑ, ισχύουν:

α) ο καθαρισμός με απολυμαντικό υγρό των οργάνων εξέτασης και του βοηθητικού εξοπλισμού πριν τη χρήση τους,

β) η τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των υποψηφίων στους χώρους προετοιμασίας ή προθέρμανσης των υποψηφίων. Σε κάθε περίπτωση, ισχύουν οι σχετικές οδηγίες, όπως αυτές επικαιροποιούνται και ανακοινώνονται από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.»

Οδηγίες και Πρόγραμμα υγειονομικής εξέτασης
Υποψηφίων Τ.Ε.Φ.Α.Α.

Σχολικό Έτος 2021-2022
1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Σύμφωνα με την Φ.251/59038/Α5/25-5-2021 Υ.Α. και την Φ.253.2/60008/Α5/27-5-2021 Υ.Α. του Υ.ΠΑΙ.Θ. η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία (Αγωνίσματα) των Υποψηφίων Τ.Ε.Φ.Α.Α., έτους 2021, θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων από την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 μέχρι και την Τετάρτη 07 Ιουλίου 2021 (ώρες 08:00 έως 13:00). Η επιτροπή δεν θα λειτουργήσει τα Σαββατοκύριακα.
 

Οι υποψήφιοι θα παρουσιάζονται στη γραμματεία, που θα λειτουργεί στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων στις 08:00 π.μ. με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
 

Στην Επιτροπή Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας Τρικάλων, δεν εξετάζονται υποψήφιοι που επιθυμούν την κολύμβηση ως εξεταζόμενο αγώνισμα, διότι στην πόλη των Τρικάλων δεν υπάρχει κολυμβητήριο με πισίνα μήκους 50μ.Οι υποψήφιοι αυτοί θα πρέπει για την εξέτασή τους στα τρία (3) αγωνίσματα να απευθυνθούν στην αντίστοιχες Επιτροπές της Λάρισας ή της Μαγνησίας με έδρα τον Βόλο)
 

Πρότυπα- Πειραματικά Σχολεία
Αιτήσεις από 28 Μαΐου έως 17 Ιουνίου 2021

1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

https://www.esos.gr/arthra/73035/protypa-peiramatika-sholeia-aitiseis-apo-28-maioy-eos-17-ioynioy

 

Από τις 28  Μαΐου έως  και  17  Ιουνίου θα πρέπει οι γονείς να υποβάλουν αίτηση για τα παιδιά τους που επιθυμούν να φοιτήσουν στα Πρότυπα ή Πειραματικά Σχολεία στο σύνδεσμο https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-protupo-peiramatiko-skholeio, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης.

Οι γονείς και/ή κηδεμόνες των ενδιαφερομένων μαθητών/τριών δικαιούνται για το σχολικό έτος 2021-2022 να καταθέσουν αίτηση για εισαγωγή σε έως ένα Πρότυπο Γυμνάσιο. Δικαιούνται επίσης να καταθέσουν αίτηση και για ένα μόνο Πειραματικό Γυμνάσιο. Η κατάθεση της αίτησης σε ένα Πρότυπό Γυμνάσιο δεν αποκλείει τη δυνατότητα υποβολής αίτησης για εισαγωγή και σε έως ένα Πειραματικό Γυμνάσιο και αντίστροφα.

Η εισαγωγή μαθητών/τριών στην εισαγωγική τάξη Πειραματικών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων για το σχολικό έτος 2021-2022 πραγματοποιείται με κλήρωση.

Η  κλήρωση διεξάγεται ηλεκτρονικά την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021.

Προκήρυξη ∆ιαγωνισµού Επιλογής Σπουδαστών/τριών
Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυµάτων

Σχολικό Έτος 2021-2022
1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Προκήρυξη ∆ιαγωνισµού Επιλογής Σπουδαστών/τριών Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυµάτων (ΑΣΕΙ) [Ευελπίδων (ΣΣΕ), Ναυτικών ∆οκίµων (ΣΝ∆), Ικάρων (ΣΙ)], Στρατιωτικής Σχολής Αξιωµατικών Σωµάτων (ΣΣΑΣ), Αξιωµατικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) και των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωµατικών (ΑΣΣΥ) [Στρατού Ξηράς (ΣΜΥ), Πολεµικού Ναυτικού (ΣΜΥΝ) και Πολεµικής Αεροπορίας (ΣΜΥΑ)]

Κοινοποιείται προς γνώση και ενέργεια η «Προκήρυξη ∆ιαγωνισµού Επιλογής Σπουδαστών/τριών Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυµάτων (ΑΣΕΙ), [Ευελπίδων (ΣΣΕ), Ναυτικών ∆οκίµων (ΣΝ∆), Ικάρων (ΣΙ)], Στρατιωτικής Σχολής Αξιωµατικών Σωµάτων (ΣΣΑΣ), Αξιωµατικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) και των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωµατικών (ΑΣΣΥ), [Στρατού Ξηράς (ΣΜΥ), Πολεµικού Ναυτικού (ΣΜΥΝ) και Πολεµικής Αεροπορίας (ΣΜΥΑ)], ακαδηµαϊκού έτους 2021 -22».

Το Έγγραφο 

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη
συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις
των Στρατιωτικών Σχολών ακαδημαϊκού έτους 2021-2022

Σχολικό Έτος 2021-2022
1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ: https://geetha.mil.gr/ η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών για το 1ο έτος των ΑΣΕΙ & ΑΣΣΥ ακαδημαϊκού έτους 2021-2022. Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), η εγκύκλιος δεν θα διακινηθεί σε έντυπη μορφή και επομένως οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τον τρόπο υποβολής της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους.
H υποβολή της Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης του υποψηφίου, καθώς και των απαιτούμενων δικαιολογητικών γίνεται ηλεκτρονικά (internet), μέσω σχετικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.asei-assy.mil.gr.
Η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικά Αίτησης-Δικαιολογητικών θα γίνεται από την Τρίτη 18 Μαΐου και ώρα 08:00 έως την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021 και ώρα 24:00.

Το Έγγραφο

ΑΙΤΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ
ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΛ

Σχολικό Έτος 2020-2021
1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Υποβολή της Αίτησης–Δήλωσης για συμμετοχή αποφοίτων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2021, στην προθεσμία από Δευτέρα 8 Μαρτίου έως και Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Δελτίο Τύπου, Εγκυκλίοι, Υποδείγματα και Οδηγίες σχετικά με την  Υποβολή της Αίτησης–Δήλωσης

-ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ
ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΕΛ ΕΤΟΥΣ 2021 (ΜΟΝΟ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΡΙΕΣ).

-ΥΠΟΒΟΛΗ  ΑΙΤΗΣΗΣ-ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ  ΔΗΛΩΣΗΣ
ΓΙΑ  ΤΑ  3  ΜΟΥΣΙΚΑ  ΤΜΗΜΑΤΑ
με  τη  διαδικασία εισαγωγής του Ν. 4559/2018 (ΦΕΚ 142 Α΄) όπως ισχύει
(ΜΟΝΟ ΑΘΗΤΕΣ/ΡΙΕΣ).

1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ τις ΑΙΤΗΣΕΙΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ  ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ - ΤΜΗΜΑ Α΄

Ιστοσελίδα:  www.minedu.gov.gr  email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληρ.: Κ. Ντούτσου   2103442684
Α. Λάμπος         2103442702
Δ.. Τσόλκα        2103442072
Κ. Καραπρώιμου  2103442699
Χ. Νάσιος      2103442123
Ε. Ανδριάνη 2103442708

Fax: 210-3442098

Προς: 1) Περιφερειακούς Δ/ντές Εκπ/σης (έδρες τους)
2) Διευθυντές  Δ.Ε. (έδρες τους)
3) Διευθυντές Γενικών Λυκείων (διά των Δ/νσεων)
4) ΚΕΣΥ (διά των Π.Δ.Ε.)
ΚΟΙΝ: Όπως Πίνακας Αποδεκτών

ΘΕΜΑ:

-ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ  ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΕΛ ΕΤΟΥΣ 2021 (ΜΟΝΟ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΡΙΕΣ).

-ΥΠΟΒΟΛΗ  ΑΙΤΗΣΗΣ-ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ  ΔΗΛΩΣΗΣ  ΓΙΑ  ΤΑ  3  ΜΟΥΣΙΚΑ  ΤΜΗΜΑΤΑ  με  τη  διαδικασία εισαγωγής του Ν. 4559/2018 (ΦΕΚ 142 Α΄) όπως ισχύει (ΜΟΝΟ ΑΘΗΤΕΣ/ΡΙΕΣ).

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10  ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σύμφωνα με την αριθμ.Φ.251/159037/Α5/20-11-2020 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 5158 Β΄/21-11-2020), η έναρξη της διαδικασίας υποβολής της Αίτησης – Δήλωσης (Α-Δ) υποψήφιων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα γίνεται πλέον εντός του μήνα Νοεμβρίου του σχολικού έτους, κατά το οποίο ο/η υποψήφιος/α επιθυμεί τη συμμετοχή του/της στις πανελλαδικές εξετάσεις. Ειδικά για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ του 2021, λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών, η Αίτηση-Δήλωση θα υποβληθεί πρώτα ΜΟΝΟ από τους μαθητές/ριες τελευταίας τάξης ΓΕΛ και σε επόμενο στάδιο από τους αποφοίτους. Συγκεκριμένα για τις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2021, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου οι μαθητές τελευταίας τάξης ΓΕΛ θα υποβάλουν την Αίτηση – Δήλωση, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου(e-mail) στη σχολική τους μονάδα, η οποία και θα καταχωριστεί ηλεκτρονικά.

Συγκριτικά Στατιστικά Βαθμολογιών για τις Πανελλήνιες 2019-20
1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσής μας για τα αποτελέσματα του σχολείου στις Πανελλήνιες 2019-20, δημοσιεύουμε τα συγκριτικά στατιστικά των βαθμολογιών κατά εξεταζόμενο μάθημα, αλλά και των μορίων κατά επιστημονικό πεδίο. Δημοσιεύουμε επίσης και τις σχολές επιτυχίας κατά αλφαβητική σειρά. Και οι 56 απόφοιτοί μας είναι τώρα φοιτητές. Τους συγχαίρουμε ακόμα μία φορά!

Στατιστικά

Αποτελέσματα Πανελλαδικών 2020
1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Με την ευκαιρία των ανακοινώσεων των βάσεων στις Πανελλαδικές του 2020, το ΕΠΕΣ και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου ανακοινώνει τα στατιστικά των βαθμολογιών των μαθητών και μαθητριών του που συμμετείχαν στις εξετάσεις.

Εισαγωγικά θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι οι επιτυχίες ενός σχολείου δεν καθορίζονται απαραίτητα από τον προσδιορισμό του ονόματός του (πρότυπο, πειραματικό, γενικό, επαγγελματικό κλπ) αλλά από την προσπάθεια, την σταθερότητα και το κοινό όραμα μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.

Συνεχίζοντας την καλή παράδοση του σχολείου και παρ όλη την φιλολογία στον τύπο για δυσκολίες και καταποντισμούς στις εξετάσεις, οι μαθητές μας τα κατάφεραν. Από τα στοιχεία που αναφέρονται παρακάτω, σημειώνουμε ότι στην Φυσική το 80% έγραψε από 17 έως και 20 και στην Βιολογία αντίστοιχα το 85%. Στα Μαθηματικά ενώ Πανελλαδικά το 59% έγραψε κάτω από την βάση, σε εμάς το 61% βαθμολογήθηκε από 17 έως 20. Στην Χημεία το 67% των μαθητών μας βαθμολογήθηκε από 16 έως 20, ενώ Πανελλαδικά το 48% έγραψε κάτω από την βάση. Στην Ιστορία και την Κοινωνιολογία οι 11 στους 13 (το 85%) έγραψαν από 18 έως 20! Στην Οικονομία αντίστοιχα το 67%, ενώ στην Πληροφορική το 56%. Στην Γλώσσα και Λογοτεχνία οι μαθητές Πανελλαδικά ταλαιπωρήθηκαν γράφοντας το 28% κάτω από την βάση, το 49% από 10 έως 14, ενώ οι μαθητές μας κατά 75% έγραψαν από 14 έως 20! Στα Αρχαία το 92% των μαθητών μας βαθμολογήθηκε από 16 έως 20, ενώ το 47% Πανελλαδικά έγραψε κάτω από την βάση.

Αποτελέσματα για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων Σχολικού Έτους 2019-2020 για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση στο παρακάτω  αρχείο:

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων εξετάσεων εισαγωγής
στην Α τάξη του
1ου Προτύπου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης Μανόλης Ανδρόνικος

1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Οι θέσεις προς το παρόν είναι 4. Οι μαθητές θα κάνουν εγγραφή στο σχολείο της περιοχής τους και στη συνέχεια από την 1 Σεπτεμβρίου αφού πάρουν υπηρεσιακό σημείωμα έγκρισης μεταγραφής από το σχολείο μας θα γίνει η μεταγραφή τους.

Τυχόν κενές θέσεις που θα προκύψουν στη διάρκεια της χρονιάς θα καλυφθούν από τους / τις επιλαχόντες

Λίστα υποψηφίων

Α/Α         ΚΩΔΙΚΟΣ                     ΓΛΩΣΣΑ     ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ     ΣΥΝΟΛΟ

1             3956V05689089037        34               40                       74

2             8427Q08772369864        40               30                       70

-              2135D28376471253        34               36                       70

4             6815L44968125989        40               28                       68

Κωδικοί υποψηφίων για εισαγωγή με εξετάσεις στο Σχολείο μας 
1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Οι κωδικοί υποψηφίων για εισαγωγή με εξετάσεις στο 1ο Πρότυπο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης Μανόλης Ανδρόνικος περιλαμβάνονται στη λίστα που ακολουθεί. Παρακαλούμε ελέγξτε ότι ο κωδικός της αίτησής σας συμπεριλαμβάνεται στη λίστα

Οδηγίες για την εξέταση  
υποψηφίων μαθητών/τριών
με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες
για την εισαγωγή τους στην Α΄ Τάξη των Προτύπων Σχολείων

σχολ. έτος 2020-2021.

1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Στις παρούσες οδηγίες περιγράφεται η διαδικασία της εξέτασης/δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων των μαθητών/τριών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για εισαγωγή τους στην Α΄ Τάξη των Προτύπων Σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και επισημαίνονται ορισμένα σημεία προκειμένου να ενισχυθεί η αντικειμενικότητα της εξέτασης. Οι ως άνω αναφερόμενοι/ες μαθητές/τριες εξετάζονται σύμφωνα με τις πρόνοιες που περιγράφονται, εφόσον υποβληθεί εμπρόθεσμα αίτηση και τα απαραίτητα επαρκή δικαιολογητικά.

Οδηγίες για την διεξαγωγή
της δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων στα Πρότυπα Σχολεία

σχολ. έτος 2020-2021.

1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Σύμφωνα με τον νόμο 4269/2020 «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» (Α΄111) και την ΥΑ «Εισαγωγή μαθητών/-τριών και σχετικές ρυθμίσεις στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία (Π.Σ. και ΠΕΙ.Σ.) για το σχολικό έτος 2020-21  (ΦΕΚ 2261 τΒ 12-06-2020), έχει δρομολογηθεί η διαδικασία διεξαγωγής της γραπτής δοκιμασίας για την εισαγωγή των μαθητών/-τριών στην Α τάξη των Προτύπων Γυμνασίων και για την πλήρωση των κενών θέσεων στην Α΄ τάξη των Προτύπων Λυκείων. Η δοκιμασία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 στις 10.00 π.μ.. Η διάρκειά της είναι 2,5 ώρες (150 λεπτά) για τα Γυμνάσια και 3 ώρες (180 λεπτά) για τα Λύκεια. Αναλυτικές οδηγίες προς τους μαθητές και τους γονείς έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Π.Π.Σ..

Ενημέρωση για την
«Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής»

σχολ. έτος 2020-2021.

1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Οι μαθητές/-τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2020 – 2021, υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγρα-φής ή μετεγγραφής», μέσω της εφαρμογής e-eggrafes στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr,

συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από τη 18η Ιουνίου 2020 και ώρα 09:00 έως και τη 2η Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59. Στην περίπτωση ανήλικων μαθητών/-τριών την Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλει ο κηδεμόνας που έχει καταχωριστεί ως «πρώτος κηδεμόνας» στο ΠΣ myschool και έχει γίνει η μετάπτωση των στοιχείων του στο νέο πεδίο «κηδεμόνας e-eggrafes». Σε περίπτωση ενήλικων μαθητών/-τριών, Ηλεκτρονική Αίτηση μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι, με τους δικούς τους κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), εφόσον είναι καταχωρισμένοι στο ΠΣ myschool (ως κηδεμόνες του εαυτού τους).

Επισημαίνεται ότι:

α) Για τα Γυμνάσια, Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/-τριών ή οι ίδιοι οι μαθητές/-τριες, εφόσον είναι ενήλικοι/-ες, που φοίτησαν στη Γ’ Τάξη κατά το τρέχον σχολικό έτος 2019 – 2020.

Οδηγίες για τους μαθητές και τους γονείς
από την  
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΠΡΟΤΥΠΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ/ΛΥΚΕΙΑ
σχολ. έτος 2020-2021.

1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Όλα τα σχετικά έγγραφα

H δοκιμασία για την εισαγωγή μαθητών στην Α Γυμνασίου των Προτύπων Γυμνασίων και για την πλήρωση κενών θέσεων στην Α Λυκείου των Προτύπων Λυκείων θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020.

 • Η προσέλευση στο σχολείο που έχει οριστεί ως εξεταστικό κέντρο (ΕΚ) θα γίνει μία ώρα πριν την έναρξη των εξετάσεων, στις 9.00 πμ. Οι υποψήφιοι /ες προσέρχονται και αποχωρούν από το σχολείο με ευθύνη των γονέων τους, αποφεύγοντας τον συνωστισμό. Δεν επιτρέπεται η είσοδος των γονέων στο ΕΚ.
 • Ώρα έναρξης: 10 πμ. Διάρκεια εξέτασης: 2,5 ώρες για την  εισαγωγή στην Α Γυμνασίου , 3 ώρες για εισαγωγή στην Α Λυκείου. Δυνατή αποχώρηση: μία ώρα μετά την έναρξη της εξέτασης
 • Οι υποψήφιοι/ες  πρέπει να έχουν  μαζί τους οπωσδήποτε: α) ο έγγραφο ταυτοπροσωπίας (διαβατήριο, βεβαίωση ταυτοπροσωπίας, ταυτότητα) και β) στυλό διαρκείας, χρώματος μαύρο  ή σκούρο μπλε.
 • Οι υποψήφιοι/ες επιτρέπεται να έχουν μαζί τους ένα μπουκάλι νερό, ατομικό αντισηπτικό, μάσκα και χαρτομάντηλα. Επίσης, μπορούν να έχουν μαζί τους μαλακό μολύβι για το πρόχειρο.

Υποβολή αιτήσεων για τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία
για το σχολ. έτος 2020-2021.

1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Υποβολή αιτήσεων από 12 Ιουνίου έως και 20 Ιουνίου 2020

Οι γονείς και κηδεμόνες που ενδιαφέρονται τα παιδιά τους να εισαχθούν σε Πρότυπο ή Πειραματικό Σχολείο το σχολικό έτος 2020-2021 καλούνται να υποβάλουν αίτηση μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr (στην διαδρομή Εκπαίδευση/Εγγραφή σε σχολείο/Εγγραφή σε Πρότυπο / Πειραματικό Σχολείο) από σήμερα, 12 Ιουνίου έως και 20 Ιουνίου 2020. Διευκρινίζεται ότι οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών/-τριών  μπορούν να υποβάλουν αίτηση μόνο σε ένα Πρότυπο Σχολείο και εναλλακτικά εάν το επιθυμούν και σε ένα Πειραματικό. Για τις διαθέσιμες θέσεις στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα αιτήσεων της Δ.Ε.Π.Π.Σ..

Η Απόφαση

Ενημέρωση σχετικά με την εισαγωγή μαθητών/τριών
στα Πειραματικά και στα Πρότυπα Σχολεία

για το σχολ. έτος 2020-2021.

1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση σχετικά με την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Πειραματικά και στα Πρότυπα Σχολεία για το σχολ. έτος 2020-2021.

Σύμφωνα με το με αρ.11/4-5-2020 απόσπασμα Πράξης της Επιστημονικής Επιτροπής Πρότυπων & Πειραματικών Σχολείων (Ε.Ε.Π.Π.Σ.), σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα :

Εισαγωγή μαθητών/-τριών στα Πρότυπα Γυμνάσια

Η εισαγωγή των μαθητών/-τριών στα Πρότυπα Γυμνάσια θα γίνει με δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων την 29η Ιουνίου. Με την εν λόγω διαδικασία οι μαθητές/-τριες αξιολογούνται σε δεξιότητες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Δημοτικό Σχολείο, σχετικές με την κατανόηση κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας και τα Μαθηματικά.

Ειδικότερα:

• Στην Κατανόηση Κειμένων Ελληνικής Γλώσσας ελέγχονται οι ικανότητες των μαθητών/-τριών στην κατανόηση γραπτών κειμένων ποικίλων ειδών και περιεχομένου (λογοτεχνικά κείμενα, απλά άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών, πολυτροπικά κείμενα κ.λπ.) καθώς και στη χρήση βασικών γραμματικών και συντακτικών φαινομένων.

• Στα Μαθηματικά ελέγχονται οι ικανότητες των μαθητών/-τριών στην κατανόηση και στην επίλυση προβλημάτων, κυρίως της καθημερινής ζωής.

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι δεν ορίζεται εξεταστέα ύλη και δεν ελέγχονται γνώσεις, οι οποίες προϋποθέτουν απομνημόνευση. Επίσης οι μαθητές/-τριες δεν απαιτείται να μελετήσουν πρόσθετη ύλη για να προετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους στη εν λόγω δοκιμασία. Όσα ήδη γνωρίζουν και έχουν αφομοιώσει από τη φοίτησή τους στο Δημοτικό Σχολείο αρκούν για τη επιτυχή συμμετοχή τους.

Προκηρύξεις - Προθεσμίες
για Σχολές Στρατιωτικές - Λιμενικό - .....

1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Έχουν αναρτηθεί οι:

Υποκατηγορίες

Οδηγίες για συμμετοχή στις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Αποτελέσματα Πανελληνίων Εξετάσεων

Εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία , Σχετικά αρχεία

Πρόσθετες πληροφορίες