Θεατρικό Εργαστήρι

Ό όμιλος Θεατρικό Εργαστήρι απο κες Γρηγοριάδου  Αναστασία, Κοκκινίδου Αυγή και κο Χατζηνικολάου Κωνσταντίνο.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ 2015

Στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος», στην περιοχή του Λευκού Πύργου, δόθηκε το Σάββατο του Λαζάρου, 4 Απριλίου 2015, η παράσταση της «Πινακοθήκης των ηλιθίων» του Νίκου Τσιφόρου από τον Όμιλο Θεάτρου του 1ου Πρότυπου Πειραματικού ΓΕΛ Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος».

"Η ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ" ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΦΟΡΟΥ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΘΕΑΤΡΟΥ 2015-2016

ΠΡΟΒΑ 22/03/2015

Μια ακόμη ολοκληρωμένη πρόβα και με ... υποψία σκηνικών πραγματοποιήθηκε σήμερα για τον Όμιλο Θεάτρου στον γνωστό χώρο του 1ου Π.Π. ΓΕΛ "Μανόλης Ανδρόνικος". Οι ελλείψεις και οι αδυναμίες σιγά-σιγά καλύπτονται. Το ερώτημα όμως που πλανιέται στα χείλη όλων είναι ένα: "Θα προλάβουμε;"... Ας ελπίσουμε! Χρειάζεται δουλειά και θα την κάνουμε με κέφι! Αλλιώς δεν αξίζει να την κάνουμε!

Δείτε φωτογραφίες από την πρόβα στις 22/3/2015

 

ΠΡΟΒΑ 15/02/2015

Σήμερα, καθώς ήταν κατειλημμένο το θέατρο στο σχολείο μας, "αναγκαστήκαμε" να αναζητήσουμε άλλους χώρους για την πρόβα μας. Έτσι, ανακαλύψαμε πόσο γοητευτικός μπορεί να φαίνεται μέσα στο απογευματινό φως ο χώρος μπροστά από το κυλικείο! Οι λίγες φωτογραφίες που βγάλαμε το πιστοποιούν...

Δείτε τις φωτογραφίες

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΘΕΑΤΡΟΥ

Σήμερα, 18/01/2015, με χαρούμενη διάθεση και καλές ελπίδες για την καινούρια χρονιά, κόψαμε την καθιερωμένη βασιλόπιτα. Τυχερή η Βασιλεία Καραγιάννη από το 20ο ΓΕΛ, που μαζί με τις ευχές και την αγάπη μας έλαβε κι ένα βιβλίο ως δώρο.

Δείτε φωτογραφίες

ΠΡΟΒΑ 4/1/2015

Μέσα σε ένα παγωμένο σχολείο -το ζωγραφιστό τζάκι που είχε ξεμείνει από τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή δεν μπορούσε να μας ζεστάνει ! -αλλά με πολλή φλόγα στην καρδιά πραγματοποιήθηκε η πρόβα της 2ης Πράξης σήμερα, 4/1/2015. Οι δικαιολογημένες λόγω εορτών απουσίες δεν ανέτρεψαν τον γενικό σχεδιασμό κι έτσι οι παρευρισκόμενοι ολοκλήρωσαν τη δουλειά μέσα σε ένα κλίμα κεφιού και δημιουργικότητας.

Δείτε φωτογραφίες από την πρόβα 4/1/2015

 

ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΕΠΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Στη σημερινή (14/12/2014) πρόβα τα μέλη της θεατρικής ομάδας απέδειξαν πόσο γρήγορα μπορούν να απομνημονεύσει κανείς, όταν το επιδιώκει με παιγνιώδη τρόπο. Ζητηθηκε από τα παιδιά να αφήσουν τα "χαρτιά" τους και να αποδώσουν θεατρικά ένα απόσπασμα από το κείμενό τους σύμφωνα με ένα από τα επτά επίπεδα ενέργειας. Τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά ξεκαρδιστικά! 

Δείτε φωτογραφίες από την 8η πρόβα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ 2η ΠΡΟΒΑ

Με παιχνίδια γνωριμίας, ανάπτυξης εμπιστοσύνης και αυτοσχεδιασμούς κύλησε την περισσότερη ώρα και σήμερα η συνάντηση του Ομίλου Θεάτρου. Τα παιχνίδια αυτά αρέσουν στα παιδιά, που εκδηλώνουν έτσι τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, την ενεργητικότητά τους, και έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους και να εκφραστούν με θεατρικό τρόπο.

Για να δείτε τις φωτογραφίες, πατήστε εδώ.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Παρασκευή 10/10/2014: Πρώτη συνάντηση - διερεύνηση επιθυμητών ημερών και ωρών για τις συναντήσεις του ομίλου. Δήλωση προτίμησης από τα παιδιά. Υπερισχύει η Κυριακή ως επιθυμητή μέρα για τις συναντήσεις του Ομίλου.

Κυριακή 19/10/2014: Θεατρικά παιχνίδια γνωριμίας και δημιουργίας ομάδας. Διερεύνηση προτιμήσεων σχετικά με το έργο πάνω στο οποίο θα δουλέψει ο όμιλος.

ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΑΤΡΟΥ 1ου Π.Π.ΓΕΛ «ΜΑΝΟΛΗΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ» ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

     Σας αρέσει το θεατρικό παιχνίδι και η θεατρική πράξη; Πιστεύετε στη δυναμική της ομάδας και τα θαύματα που μπορεί αυτή να επιτύχει στο πλαίσιο του ερασιτεχνικού θεάτρου; Απολαμβάνετε τις θεωρητικές αναζητήσεις πάνω σ? ένα κείμενο της κλασικής δραματουργίας αλλά και την ενεργοποίηση της φαντασίας, όταν πρέπει να δοθούν απλές, πρακτικές λύσεις για την παράστασή του; Είστε «ανοιχτοί» σε μια σύγχρονη προσέγγιση του κλασικού κι έτοιμοι να συνδιαλεχθείτε μαζί του, καταθέτοντας την ποίηση της δικής σας ψυχής;

Πρόσθετες πληροφορίες