Όμιλοι Σχολ. Έτους 2012-2013

Συντονιστής του Ομίλου: Παπαδόπουλος Σταύρος, Δρ. Φυσικός

Η Καινοτομία συνήθως πηγάζει από μια ιδέα, η οποία όμως πρέπει να έχει μια χρησιμότητα. Πρέπει λοιπόν να απαντά σε υπαρκτές ανάγκες, να μπορεί να υλοποιηθεί και να αποφέρει κέρδος. Συνδέεται αλλά δεν ταυτίζεται με την δημιουργικότητα η οποία μάλιστα μπορεί να καλλιεργηθεί.

Ο όμιλος Καινοτομίας ασχολείται με συγκεκριμένα προγράμματα με σκοπό την απόκτηση εμπειριών έξω από τα κλασσικά πλαίσια του σχολικού προγράμματος.

Για μιά γενική παρουσίαση της Καινοτομίας και των στόχων του ομίλου πατήστε ΕΔΩ.

Για τα πεπραγμένα του ομίλου πατήστε ΕΔΩ.

Ο Όμιλος Θεάτρου του 1ου Πρότυπου Πειραματικού ΓΕΛ Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος» παρουσίασε στις 27 Απριλίου 2013 στο θέατρο «Αλέξανδρος» θεατρική παράσταση με τον τίτλο «Ομίλου Οδύσσεια». Στην παράσταση πήραν μέρος 35 μαθητές και μαθήτριες από έξι σχολεία, που για πρώτη φορά συνεργάστηκαν στο πλαίσιο του ομίλου με τις υπεύθυνες καθηγήτριες Αλίκη Συμεωνάκη και Βασιλική Γκράτζιου. Τα σχολεία από τα οποία προέρχονται είναι το 10ο, το 12ο, το 18ο, το 20ο, το 27ο  ΓΕΛ και το1ο Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης. 

 

Η αφίσσα του ομίλου

Οι φωτογραφίες της παράστασης

Για την αφίσσα όλων των ομίλων Πατήστε εδώ

Την Κυριακή 17/2/2013 πραγματοποιήθηκαν οι προκριματικοί αγώνες Επιχειρηματολογίας - Αντιλογίας Κεντρικής Μακεδονίας, στους οποίους συμμετείχε και ομάδα μαθητών του 1ου Π.Π.Λ.Θ. Η πενταμελής ομάδα αποτελούνταν από τους:

Θεοχαροπούλου Ηλιάνα

Καραμουσαλίδου Κατερίνα

Κυριακίδη Παύλο

Νικολαΐδη Χαράλαμπο &

Παπαγεωργίου Στέργιο

Άλλα δύο μέλη του ομίλου, οι μαθητές Παπαδημητρίου Δημήτρης και Χριστίνα Πουρνάρα, ήταν παρόντες καθ' όλη τη διαρκεια διεξαγωγής των αγώνων και προσέφεραν την ηθική υποστήριξή τους στους συμμαθητές τους.

Την αποστολή των μαθητών του σχολείου συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Σαλονικίδης Δημήτρης  και Χαλισιάνη Ιωάννα (υπεύθυνοι του ομίλου Επιχειρηματολογίας) και η Διευθύντρια του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου κ. Αλεξάνδρα Μάρα. Οι συνοδοί συμμετείχαν και στις κριτικές επιτροπές των αγώνων.

Επίσης, στους αγώνες συμμετείχαν ομάδες του 18ου ΓΕΛ και του 1ου ΓΕΛ Θέρμης, μαθητές των οποίων προετοιμάστηκαν στις συναντήσεις του ομίλου Επιχειρηματολογίας του 1ου Π.Π.Λ.Θ.

 

Υπεύθυνες Εκπαιδευτικοί: Γκράτζιου Βασιλική, Συμεωνάκη Αλίκη

Ώρες συναντήσεων: Σάββατο 9.00-12.00

Υποκατηγορίες

ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ..............................................

ΑΓΓΛ_ΓΛΩΣΣΑ_ΛΟΓ_ΡΗΤΟΡΙΚΗ .........................................

ΓΡΙΦΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ-ΛΟΓΙΚΗΣ .................................................................

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ .................................................................

ΠΕΙΡ-ΟΜΑΔΟΝ ................................................................

ΘΕΑΤΡΟ .....................................................................................

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ..............................................................

Πρόσθετες πληροφορίες