Που οργανώνει το Σχολείο μας

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ

Φωτογραφίες - Βίντεο

Την Τρίτη 09/04/2019 πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου μας ένα βιωματικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών στους μαθητές της Α΄ Λυκείου.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν να αποκτήσουν οι μαθητές γνώσεις σχετικά με τις πρώτες βοήθειες και την αναζωογόνηση, προκειμένου να ανταποκρίνονται σε τυχόν επείγον συμβάντα στο σχολείο και στην καθημερινή τους ζωή, μέχρι να έρθουν οι  αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Συγκεκριμένα οι εκπαιδευόμενοι μαθητές μετά τη θεωρητική τους ενημέρωση, συνέχισαν με πρακτική εξάσκηση σε εξειδικευμένα προπλάσματα. Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα: στη Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), Βασική Υποστήριξη Ζωής (BLS), Θέση Ανάνηψης και Πνιγμονή (Κίνδυνος απόφραξης αεραγωγού από ξένο σώμα). Ο κάθε μαθητής είχε τη δυνατότητα να εξοικειωθεί βιωματικά με το πρωτόκολλο που πρέπει να τηρείται για να κρατηθεί ένας συνάνθρωπος στη ζωή, παρέχοντας ένα από τα πρώτα επίπεδα φροντίδας σε θύματα που κινδυνεύουν.   

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΠΛΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΤΑΞΗ - ARDUINO

Το Σάββατο 5 Απριλίου από 0900 έως 2000 ολοκληρώθηκε η ημερίδα με επιτυχία, το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο.

Ο Σχολικός Σύμβουλος Ρ/Η Χρήστος Παπαδόπουλος, οι εισηγητές Κομνίδης Αντώνης, Πάλλας Αναστάσιος, ο Σεβδυνίδης Μιχαήλ όπως και το 1ο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Θες/νίκης «Μανόλης Ανδρόνικος» σας ευχαριστούν για την συμμετοχή σας και σας εύχονται  καλό ΠΑΣΧΑ.

Θα βρείτε το υλικό του σεμιναρίου στον ιστοτοπο για την προαγωγη της ερευνας και της καινοτομιας

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΠΛΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΤΑΞΗ - ARDUINO

Πρόσκληση σε επιμορφωτική ημερίδα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών στην ανάπτυξη απλών εφαρμογών ρομποτικής στην τάξη. Αξιοποίηση του μικροεπεξεργαστή Arduino ως εκπαιδευτικό εργαλείο.

Η επιμορφωτική  ημερίδα θα λάβει χώρα στο εργαστήριο του σχολείου μας το Σάββατο 04 Απριλίου 2015 απο τις 09:00 έως τις 19:00

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ την ΗΜΕΡΙΔΑ ARDUINO ΙΙ

Το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Δελτίο τύπου - μετανάστευση στον σύγχρονο κόσμο και την Ελλάδα

Το Σάββατο 8/11/2014 το διεξήχθη στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΠΠ Λυκείου Θεσσαλονίκης «Μ. Ανδρόνικος» το επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Η μετανάστευση στον σύγχρονο κόσμο και την Ελλάδα». Οι συμμετέχοντες έφτασαν τους 70, εκ των οποίων οι 60 αποτελούνταν από εκπαιδευτικούς και σχολικούς συμβούλους, ενώ οι 10 ήταν γονείς μαθητών και μαθητές. Η πλειονότητα των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών ανήκουν στις ειδικότητες που διδάσκουν τα σχετικά με τη θεματική του σεμιναρίου μαθήματα (Οικονομολόγοι, Κοινωνιολόγοι και Πολιτικοί Επιστήμονες), αλλά και σε άλλες ειδικότητες (Φιλόλογοι, Θεολόγοι, Φυσικοί).

Το σεμινάριο κάλυψε μια ευρεία θεματολογία που άπτεται του μεταναστευτικού φαινομένου:

1. αιτίες και συνέπειες της οικονομικής μετανάστευσης,

2. συνέπειες της παρουσίας των μεταναστών για την Ελλάδα, τις χώρες προέλευσης και τους ίδιους τους μετανάστες,

3. ζητήματα γύρω από το νομικό πλαίσιο που περιβάλλει τους μετανάστες, τα χαρακτηριστικά και τις αντιφάσεις της ευρωπαϊκής και ελληνικής μεταναστευτικής πολιτικής σχετικά με την ενσωμάτωσή τους στις χώρες υποδοχής,

4. τα δικαιώματα, τους όρους διαβίωσης και εννοιολογικά ζητήματα σχετικά με τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα,

5.τις αιτίες και τις συνέπειες της μετανάστευσης των Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό,

6.καθώς και τις πιθανές ευκαιρίες απασχόλησης που παρουσιάζονται στους νέους επιστήμονες της χώρας μας κατά την περίοδο κρίσης που διανύει.

7. Παρουσιάστηκαν επίσης, οι εναλλακτικές δυνατότητες διδακτικής προσέγγισης του μεταναστευτικού φαινομένου.

Η ευρεία θεματική του σεμιναρίου και η πληρότητα των εισηγήσεων φαίνεται να κάλυψε τις ανάγκες των συμμετεχόντων σε πληροφοριακό και διδακτικό υλικό.

Η μετανάστευση στον σύγχρονο κόσμο και την Ελλάδα: Θεωρίες και Πραγματικότητα

Στο σεμινάριο για τη μετανάστευση που έγινε το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014 από τις 9.00? έως τις 14.30?, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου Θεσσαλονίκης «Μ. Ανδρόνικος» παρουσιάστηκαν οι παρακάτω έξι (6)  εισηγήσεις:

 1. Πρόσφυγες, Παλιννοστούντες, Μετανάστες: Από τον «Αναγκαίο Ξένο» στον «Ανεπιθύμητο Άλλο»

    Ε. Βουτυρά. Καθηγήτρια, Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Πρόσθετες πληροφορίες