Εθελοντισμού

Ο όμιλος Εθελοντισμού απο την κα Κυριακή Αντικουλάνη και την Δις Χριστίνα Μιχαηλίδου

Τετάρτη 01/04/2015

Στην εκπνοή του χρόνου παραδώσαμε τις λαμπάδες μας.
Σήμερα στη συγκέντρωσή μας κάναμε έναν απολογισμό του έργου που κάναμε για την περίοδο του Πάσχα.
Το Σάββατο 04/04/2015  ο Όμιλος Εθελοντισμού συνεργάζεται για την διοργάνωση της θεατρικής παράστασης "Η πινακοθήκη των ηλιθίων" με τον Όμιλο Θεάτρου του σχολείου μας και με την υπεύθυνή του κ. Αναστασία Γρηγοριάδου. Αποφασίσαμε να διαθέσουμε το ποσό που θα μαζέψουμε από το συμβολικό εισητήριο σε κάποιο από τα ιδρύματα της πόλης μας.

Η αφίσα της παράστασης

Επισκεφτείτε το blog μας

Τετάρτη 18/03/2015

Την εβδομάδα αυτή ο  Όμιλος Εθελοντισμού "Μαθητές εν δράσει" στήριξε τη διοργάνωση του αγώνα μπάσκετ των Α.με.Α. "ΑΕΤΟΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ".
Οι μαθητές του Ομίλου αλλά και άλλοι μαθητές μας προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν και να εμψυχώσουν τα παιδιά που συμμετείχαν στη διοργάνωση.
Στις 19/03/2015  και ώρα 07.45 το πρωί στο Tv100 Thessaloniki  παρουσιάστηκε η  συνέντευξη με τον Giorgos Venis ? με τους Giorgos Papadimitriou, Γιώργος Φουντουλάκης, Paris Alvanos και Kiki Antikoulani στην τοποθεσία Γήπεδο Κλεάνθους.

Επίσκεφτείτε το blog μας

Η αφίσα της διοργάνωσης:

Τετάρτη 11/03/2015

Την Τετάρτη αυτή συνεχίσαμε την κατασκευή λαμπάδων με τα παιδιά. Το Πάσχα πλησιάζει και έχουμε να παραδώσουμε 100 λαμπάδες για την Στρατούλα μας.
Δυστυχώς δε μπορέσαμε να συνεργαστούμε με το Σύλλογο "Παιδιών με Σύνδρομο Down". Είχαμε λίγο χρόνο και χρειάζονταν πασχαλινές κατασκευές και όχι λαμπάδες. Παρόλα αυτά υποσχεθήκαμε να είμαστε κοντά τους κάποια άλλη στιγμή.
Μετά από συζήτηση με το Σύλλογο Γονέων του σχολείου μας αποφασίσαμε να τους ενισχύσουμε με την κατασκευή 50 λαμπάδων προκειμένου να κάνουμε κάποιες εργασίες στο σχολείο μας.
Η προσπάθεια συνεχίζεται.

Επισκεφτείτε το blog  μας.

Τετάρτη 04/03/2015

Μπορεί σήμερα να πήγαμε εκδρομή με το σχολείο αλλά οι "Μαθητές εν δράσει" παρευρίθηκαν σύσσωμοι στον όμιλο προκειμένου να προχωρήσουμε με την κατασκευή λαμπάδων.
Σήμερα είχαμε μαζί μας και το μέλος του Δικτύου το 20ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης. Όλοι μαζί φτιάξαμε λαμπάδες και φτάσαμε αισίως τον αριθμό 80.Οι λαμπάδες μας θα προωθηθούν με σκοπό να βοηθήσουμε:
1. την μικρή μας Στρατούλα που βρίσκεται στο Λονδίνο λόγω σπάνιας μορφής καρκίνου,
2. τα παιδιά στο αδελφοποιημένο σχολείο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" στο Bouroyndi στην Ακτή Ελεφαντοστού
3. τον σύνδεσμο παιδιών με σύνδρομο Down

Δείτε φωτογραφίες εδώ:

Επισκεφτείτε το blog  μας εδώ

Τρίτη 03/03/2015

Σήμερα με μεγάλη μας χαρά δεχτήκαμε τον εκπρόσωπο της ΕΛΕΠΑΠ  και του  2ου Δημοτικού Σχολείου Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αποκατάστασης αναπήρων παιδιών Θεσσαλονίκης στον οποίο και παραδώσαμε μία δωρεά για αντικατάσταση του αναπηρικού καροτσιού μιας μαθήτριας τους. Δεχτήκαμε πρόσκλησή τους στο χώρο της ΕΛΕΠΑΠ προκειμένου να έρθουμε κοντά στα παιδιά. Υποσχεθήκαμε πως θα τους επισκεφτούμε σύντομα.

Ευχόμαστε καλή δύναμη στο δύσκολο αλλά ανθρώπινο με όλη τη σημασία της λέξης έργο τους. 

Πέμπτη 26/02/2015

Σήμερα Πέμπτη αν και δεν είχαμε συνάντηση, παρόλα αυτά οι μαθητές του Ομίλου Εθελοντισμού συμμετείχαν σε workshop που οργάνωσε το σχολείο μας για τους προσκεκλημένους μαθητές και καθηγητές του ευρωπαικού προγράμματος erasmus+.
Το θέμα του εργαστηρίου μας ήταν "Κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά".
Οι εθελοντές μας παρουσίασαν κατασκευές από φελούς, πλαστικά μπουκάλια και σύρμα. Οι προσκεκλημένοι συμμετείχαν με πολύ όρεξη στα εργαστήρια. Έφτιαξαν μόνοι τους μπρελόκ, σουβέρ και κοσμήματα τα οποία και πήραν μαζί τους ως ενθύμιο της συνεργασίας μας.

Δείτε φωτογραφίες εδώ και για περισσότερα νέα συνδεθείτε στο blog μας.

Τετάρτη 25/02/2015

Σήμερα είχαμε αρκετές απουσίες. Οι μαθητές μας συνοδεύουν τους επισκέπτες μαθητές του erasmus+. Όμως έστω και με τα λίγα άτομα που είχαμε στη διάθεσή μας προχωρήσαμε στην κατασκευή λαμπάδων.
Ο στόχος μας είναι να κατασκευάσουμε λαμπάδες τις οποίες θα διαθέσουμε για την ενίσχυση παιδιών με προβλήματα υγείας και ένα αριθμό τον οποίο θα θέλαμε να διαθέσουμε για τους γέροντες που φιλοξενούνται στο "Χαρίσσειο Ίδρυμα".

Δείτε φωτογραφίες εδώ

Τετάρτη 18/02/2015

Κατά την συνάντησή μας  την εβδομάδα αυτή συνεχίσαμε τις κατασκευές για την παρουσίαση στο πρόγραμμα erasmus+. To θέμα του προγράμματος αναφέρεται στο περιβάλλον και την οικολογία. Η προσπάθειά μας στρέφεται σε κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά προκειμένου να δείξουμε στους επισκέπτες μαθητές πως όλα χρησιμεύουν και μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν.
Κάποιοι εθελοντές βοήθησαν στην οργάνωση των φακέλων για τους συνέδρους του 1ου Μαθητικού Συνεδρίου που θα γίνει στο Βυζαντινό Μουσείο την 28/02 και 01/03/2015.

Τετάρτη 11/02/15

Σήμερα συγκεντρωθήκαμε όλοι στο εργαστήριο μας.
Οι εθελοντές "Μαθητές εν δράσει" του Ομίλου μας και οι μαθητές του project του 20ο ΓΕΛ και μέλη του δικτύου μας. Όλοι μαζί κόψαμε την βασιλόπιτα και το φλουρί έτυχε στον Ανδρέα, ο οποίος μας επισκεπτόταν πρώτη φορά. Η τύχη και όχι μόνο αυτή του "πρωτάρη" όπως το σχολίασαν οι φίλοι σου να είναι μαζί σου Ανδρέα.
Στη συνέχεια είχαμε επισκέψεις από τη συνάδελφο κ. Γρηγοριάδου Κούλα την βιολόγο του σχολείου μας η οποία μαζί με μια άλλη συναδέλφισσα από σχολείο της Π.Ε. μας έδειξαν κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά. Οι μαθητές εθελοντές μας προετοιμάστηκαν για την παρουσίαση ενός project κατασκευών στους επισκέπτες που περιμένουμε στο πλαίσιο του ευρωπαικού προγράμματος erasmus+ κατά την διάρκεια του οποίου θα δεχτούμε μαθητές από την Τουρκία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, την Κροατία και Ρουμανία.
Στην βιασύνη μας να προλάβουμε και την κοπή της πίτας μας (γιορτή) και την παρουσίαση των κατασκευών δεν πήραμε φωτογραφικό υλικό.

Τετάρτη 21/01/2015

Αυτή την Τετάρτη μετά την μετακόμιση του εργαστηρίου του ομίλου μας στα παρασκήνια του θεάτρου μας συμμαζέψαμε τον χώρο μας και τακτοποιήσαμε τα υλικά που διαθέτει ο όμιλος για τις κατασκευές. Αποφασίσαμε να βάψουμε μόνοι μας τον χώρο και να ζωγραφίσουμε τους τοίχους μας. Οι μικροί εθελοντές μας είναι όλοι καλλιτεχνικές φύσεις. Επιπλέον είχαμε την ευκαρία να κάνουμε έναν απολογισμό των δράσεων που αναλάβαμε και υλοποιήσαμε μέχρι στιγμής. Οι νέες δράσεις που προγραμματίσαμε είναι: α. η δημιουργία κατασκευών από ανακυκλώσιμα υλικά για την παρουσίαση τους στα παιδιά του erasmus+ που θα επισκεφτούν το σχολείο μας στα τέλη Φεβρουαρίου β. η συλλογή τροφίμων και ειδών υγιεινής για "Το Χαμόγελο του παιδιού" γ. η κατασκευή λαμπάδων για τον Πάσχα με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων και την προσφορά τους σε κάποιο παιδί με προβλήματα υγείας Καλή δύναμη σε όλους μας μικροί εθελοντές

Τετάρτη 14/01/2015

Καλή μας χρονιά μικροί εθελοντές
Σήμερα λειτουργήσαμε ως Δίκτυο. Είχαμε την μηνιαία επιμόρφωση από εκπρόσωπο του " ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ".
Μας μίλησε για τις πρώτες βοήθειες και μας έδειξε τι πρέπει να κάνουμε αν βρεθούμε μπροστά σε ένα ατύχημα για να βοηθήσουμε και να προστατέψουμε το θύμα αλλά και τον εαυτό μας. Μας εξήγησε πως μπορεί κάποιος να ενημερωθεί για τις πρώτες βοήθειες και να αποκτήσει την απαραίτητη πιστοποίηση από τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ. Επίσης μας πληροφόρησε πως αυτή πρέπει να ανανε'ωνεται κάθε τρία χρόνια. Στη συνέχεια κάναμε μια μικρή πρακτική με επιτόπου εφαρμογή "ΚΑΡΠΑ" και μικρών πρακτικών αντιμετώπισης πνιγμού, λιποθυμίας, αιμορραγίας και απλών ατυχημάτων.

Δείτε φωτογραφίες : εδώ

 

 

Σάββατο 13/12/2014

Σήμερα οι μαθητές του Ομίλου Εθελοντισμού Δημήτρης Παπαδημητρίου, Αλίκη Ποπίδου και Θεοφωνώ Ρογκότη προσέφεραν την βοήθειά τους στο σωματείο "Δράση για το Κάτι 'Αλλο". Πρόκειται για ένα Σωματείο που δραστηριοποιείται στην παροχή εκπαίδευσης, απασχόλησης και ψυχαγωγίας σε άτομα με αναπηρία, μέσω του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) και των υπόλοιπων υποστηρικτικών δομών που έχει ιδρύσει.
Οι μαθητές μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σωματείου για βοήθεια στο χριστουγεννιάτικο bazaar τους και χαιρόμαστε όλοι που παρευρέθηκαν εκεί.
Σας ευχαριστούμε!

Κυριακή 21/12/2014

Ημέρα κορύφωσης των εκδηλώσεων του Ομίλου Εθελοντισμού "Μαθητές εν Δράσει"
Σήμερα από το πρωί στις 12 άνοιξε η εορταγορά μας. Τα τραπέζια στήθηκαν και στολίστηκαν με γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, όμορφα χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα, κοσμήματα και χριστουγεννιάτικα στολίδια χειροποίητα από τους μαθητές μας, μπλούζες και φουλάρια και κοσμήματα δωρεά από τον Σύλλογο Γονέων.
Μία μικρή έκπληξη φυλάξαμε για την αγαπημένη μας Βάγια που είχε τα γενέθλιά της. Σβήσαμε όλοι μαζί τα κεράκια της τούρτας της.
Η μέρα αυτή αφιερώθηκε σε όλους όσους δούλεψαν για αυτήν . Έτσι την τιμητική τους είχαν οι μαθητές μας, αλλά και οι Γονείς του Συλλόγου.
Η αίθουσά μας γέμισε κόσμο και εμείς προσπαθήσαμε να τους κάνουμε να νοιώσουν σαν στο σπίτι τους κερνώντας τους ζεστό μηλόζουμο, τσάι και φρέσκα κουλουράκια. Η ομάδα του project "Όταν οι τέχνες γίνονται γιορτή" με την θεατρική παράσταση που ετοίμασαν  προσπάθησαν να δισκεδάσουν τους καλεσμένους μας.
Στους πάγκους μας εναλλάσσονταν μικρές ομάδες πωλητών (εθελοντές-μαθητές) μας ανά 2 ώρες. Όλοι ευχαριστήθηκαν το κλίμα που επικράτησε. Το bazaar μας πήγε πολύ καλά, χάρη στις προσπάθειες όλων.
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ μικροί και .... μεγάλοι εθελοντές μας!

Φωτογραφίες εδώ:

Παρασκευή  19/12/2014

Μία δύσκολη εβδομάδα με πολλές δράσεις πλησιάζει στο τέλος της. Σήμερα οι "Μαθητές εν Δράσει" και το Δίκτυο τους επισκέφθηκαν το Δημοτικό Βρεφοκομέιο "Άγιος Στυλιανός". Στην επίσκεψή μας πήρε μέρος και το 2ο Π.Π. Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.
Αρχικά η υπεύθυνη του Βρεφοκομείου ενημέρωσε τους μαθητές μας για την λειτουργία του και για το έργο του. Ο σκοπός της επίσκεψης μας ήταν να δώσουμε χαρά αλλά και να πάρουμε χαμόγελα από τα παιδιά που φιλοξενεί το Βρεφοκομείο. Η αλήθεια είναι πως πήραμε περισσότερα από όσα προσφέραμε. Οι μαθητές μας σε μικρές ομάδες είχαν ετοιμάσει όμορφα χριστουγεννιάτικα παραμύθια τα οποία αφηγήθηκαν στα παιδιά με διαφορετικούς τρόπους (ψηφιακή αφήγηση, δραματοποίηση). Τα παιδάκια απόλαυσαν τα παραμύθια αλλά κουράστηκαν και πείνασαν οπότε ένα παραμυθάκι μας δεν διαβάστηκε. Ζητάμε συγνώμη από την Βαλεντίνα και την Ζωή που με τόση αγάπη το προετοίμασαν. Καλά Χριστούγεννα σε όλους! 
Φωτογραφίες εδώ.

Τετάρτη 17/12/2014

Το μεσημέρι της Τετάρτης ξεκινήσαμε την οργάνωση του Χριστουγεννιάτικου bazaar στο χώρο των εκδηλώσεων του σχολείου μας. Η ομάδα μαχωρίστηκε σε δύο κομμάτια. Το ένα ανέλαβε να τελειώσει τις κατασκευές που κάναμε και το άλλο ανέλαβε το στήσιμο για το bazaar. Αν και κουρασμένοι όλοι από τις δράσεις της τελευταίας εβδομάδας με χαρά βλέπαμε να παίρνει μορφή η ιδέα για μία χριστουγεννιάτικη εορταγορά. Οι μαθητές μας έβαλαν τα δυνατά τους για την υλοποίησή της. Στην προσπάθειά μας αυτή είχαμε αρωγό τον Σύλλογο Γονέων του 1ου Π.Π.ΓΕΛ "Μανόλης Ανδρόνικος" με τις εκπροσώπους του την κ. Μαρία Λεοντή, την κ. Μάγδα Κλαυδιανού, την κ. Θεοδούλου, την κ. Ντούμα, τον κ. Νέλλα, αλλά και όλους τους γονείς που ενίσχυσαν το παζάρι μας. Σας ευχαριστούμε πολύ όλους!

Φωτογραφίες εδώ:

Τρίτη 16/12/2014

Οι αποστολές που είχαν αναλάβει οι "Μαθητές εν Δράσει" ενόψει των Χριστουγέννων σιγά σιγά ολοκληρώνονται. Σήμερα μετά από επικοινωνία με το "Ελληνικό Παιδικό Χωριό Φιλύρου" ήρθαν εκπρόσωποι τους προκειμένου να παραλάβουν τα τρόφιμα και τα άλλα είδη που συγκεντρώσαμε γι' αυτούς. Η χαρά του να δίνεις , να προσφέρεις στους άλλους είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των παιδιών μας που βοήθησαν τους εκπροσώπους να φορτώσουν τα είδη. Σας ευχαριστούμε όλους όσους μας βοηθήσατε για άλλη μια φορά.

Δείτε τις φωτογραφίες των παιδιών μας:

 

21-12-2014 Θεατρική παράσταση του project "Όταν οι τέχνες γίνονται γιορτή" στο πλαίσιο της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης του Ομίλου Εθελοντισμού

Την Κυριακή 21-12-2014 και ώρα 18:30 ανέβηκε η θεατρική παράσταση του ομίλου Εθελοντισμού με μεγάλη επιτυχία. Την παράσταση παρακολούθησαν οι γονείς και πλήθος κόσμου. Υπεύθυνες της παράστασης είναι οι καθηγήτριες Κική Αντικουλάνη και Χριστίνα Μιχαηλίδου. Δείτε την παράσταση στα παρακάτω βίντεο

Τα Χριστούγεννα του Ηρακλή Πουαρώ

Τετάρτη 10/12/2014


Φτάνοντας στα Χριστούγεννα οι δράσεις του Ομίλου Εθελοντισμού πυκνώνουν. Σήμερα δεχτήκαμε ανθρώπους της "ΑΡΣΙΣ" στο σχολείο στους οποίους παραδώσαμε όλα τα ρούχα που συγκεντρώσαμε και συσκευάσαμε τις προηγούμενες μέρες.
 Στη συνέχεια η εκπρόσωπος της οργάνωσης κ. Ιωάννα Πετρίτση μας επισκέφθηκε στο σχολείο. Η επίσκεψη της στόχο είχε την επιμόρφωσή των μαθητών-εθελοντών και των συντονιστών εκπαιδευτικών του Δικτύου Σχολείων "Μαθητές εν Δράσει"  σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και το έργο της "ΑΡΣΙΣ".
Στην επιμορωτική συνάντηση συμμετείχαν:
α. ο Όμιλος Εθελοντισμού "Μαθητές εν Δράσει" με τις υπεύθυνες καθηγήτριες κ. Χ. Μιχαηλίδου και Κ. Αντικουλάνη
β. το 20ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης με μαθητές και την συντονίστρια του σχολείου κ. Αναστασία Παπακωνσταντίνου
γ. το 2ο Γυμνάσιο Μηχανιώνας με τις συντονίστριες καθηγήτριες κ. Ελένη Αναγνώστου και Αικατερίνη Βέρου και
δ. το 1ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης με τις συντινίστριες καθηγήτριες κ. Ασπασία Βαχτσεβάνου και κ.  Ιθκιέρδο μαζί με τους μαθητές του προγράμματος εθελοντισμού που εκπονείται στο σχολείο τους.

Στη συνέχεια οι ακούραστοι μαθητές του Ομίλου μας συνέχισαν την δουλειά τους στο εργαστήριο κατασκευών προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για το χριστουγεννιάτικο παζάρι του σχολείου στις 21 Δεκεμβρίου.

Δείτε φωτογραφίες:

Τρίτη 09/12/2014

Σήμερα ήταν μια πολύ όμορφη μέρα για όλους μας. Εδώ και καιρό το σχολείο μας στα πλαίσια του Ομίλου μας αλλά και σε συνεργασία με το 20ο ΓΕΛ και το 18ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης συγκέντρωνε ρούχα για την Μ.Κ.Ο. "ΑΡΣΙΣ".
Σήμερα μετά από επικοινωνία που είχαμε μαζί τους και στο άκουσμα της  είδησης ότι πρέπει να παραδώσουμε αύριο όσα ρούχα έχουμε συγκεντρώσει επιστρατεύσαμε όλους τους εθελοντές του σχολείου μας. Μαθητές της Γ' Λυκείου, οι μαθητές του Α1 αλλά και όσα παιδιά ήθελαν βοήθησαν στην συσκευασία τους. H Oλυμπία μας συνόδεψε με χριστουγεννιάτικους ύμνους.
Συσκευάσαμε 25 κιβώτια σε διάφορα μεγέθη, ανδρικά, γυναικεία και παιδικά. Με χαρά και πολλές ευχές για το μέλλον θα τους περιμένουμε αύριο για να τα παραδώσουμε . Η αγάπη προς τον άνθρωπο γίνεται βίωμα και χαρά σχηματισμένη στα πρόσωπά των μαθητών μας.

Δείτε τις φωτογραφίες μας:

Τετάρτη 03/12/2014

Για άλλη μια Τετάρτη οι "μαθητές εν δράσει" συγκεντρώθηκαν έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Πριν από όλα όμως είχαμε μια μικρή γιορτούλα. Κόψαμε βασιλόπιττα ... ναι βιαστήκαμε λίγο αλλά οι κυρίες Αντικουλάνη και Μιχαηλίδου δεν πρόλαβαν να ετοιμάσουν κάτι για την συνάντηση  και έτσι αγόρασαν βασιλόπιττα. Το φλουρί έτυχε στην Αλίκη. Καλή επιτυχία Αλικάκι στις εξετάσεις. Αφού φάγαμε και στυλωθήκαμε λίγο ξεκινήσαμε το έργο μας. Αποφασίσαμε να σκανάρουμε τα παραμύθια που θα πούμε στον Άγιο Στυλιανό και ξεκινήσαμε πρόβες θεατρικής ανάγνωσης. Όσοι δεν θα πουν παραμύθια συνεχίζουν τις κατασκευές μας. Χθες η παρέα μας ήταν ιδιαίτερα ενισχυμένη. Παρόντες ήταν όλα τα μέλη μας αλλά και νέοι μαθητές από το 20ο ΓΕΛ  Θεσσαλονίκης.

Σας ευχαριστούμε παιδιά για την διάθεση και το κουράγιο σας. Σιγά σιγά αρχίζουμε και συσκευάζουμε όσα ετοιμάζουμε. Παράλληλα η συγκέντρωση ρούχων για την "ΑΡΣΙΣ" αλλά και η συγκέντρωση τροφίμων για το "Παιδικό Χωριό Φιλύρου" συνεχίζεται.

Για το έργο μας την Τρίτη 02/12.2014 οι υπεύθυνες ενημέρωσαν τον Σύλλογο Γονέων προκειμένου να συμβάλλουν με όποιον τρόπο μπορούν (υλικά, ρούχα, τρόφιμα) το έργο μας.

"Μαθητές εν δράσει" καλή δύναμη και καλό κουράγιο μέχρι τα Χριστούγεννα.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Τετάρτη 26/11/2014

Ημέρα συνάντησης με την ομάδα. Οι μαθητές μας συνεπείς στο ραντεβού τους ήρθαν στο σχολείο. Το εργαστήριο κατασκευών μας προχωράει την δουλειά για την προετοιμασία του χριστουγεννιάτικου bazaar. Ο χώρος όμως των αιθουσών δεν είναι κατάλληλος για την δουλειά μας. Αποφασίζουμε λοιπόν όλοι μαζί να μεταφέρουμε το εργαστήριο στο υπόγειο. Εκεί οργανώνουμε το "εργαστήριο κατασκευών" μας, κορδέλες, υφάσματα, κουμπιά και χάνδρες ταξινομούνται και αρχίζουμε δουλειά. Σήμερα ξεκινάμε να κατασκευάζουμε και κοσμήματα. Φτάνοντας 17.30 το απόγευμα αποφασίζουμε πως πρέπει να τα εγκαταλέιψουμε. Οι μαθητές του σχολείου μας όμως συνεχίζουν την προσπάθειά τους και στην διάρκεια όλης της βδομάδας κατά τα διαλείμματα. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους !!!!!
ΜΠΡΑΒΟ στην Αλίκη, το Δημήτρη, την Θεοφανώ για την όρεξη και το κουράγιο τους και την αστείρευτη φαντασία τους. Μην ξεχνάτε όμως πως τα διαλείμματα είναι για ξεκούραση.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Τετάρτη 19/11/2014

Σήμερα η μέρα μας ήταν εξαιρετική. Τα παιδιά του Ομίλου μας συγκεντρώθηκαν όλα για να συνεχίσουμε τις κατασκευές μας. Η κ. Μιχαηλίδου μας έφερε κι άλλα αστεράκια αλατοζύμης για να δουλέψουμε.

Στο μεταξύ στα πλαίσια του Δικτύου Εθελοντισμού που προσπαθούμε να στήσουμε με το 18ο ΓΕΛ, το 20ο ΓΕΛ και το 2ο Γυμνάσιο Μηχανιώνας κάναμε σήμερα την πρώτη μας κοινή εξόρμηση.

Τετάρτη 12/11/2014

Ο όμιλος σήμερα μοιράστηκε και δούλεψε ταυτόχρονα πολλές δράσεις. Μια μεγάλη ομάδα μαθητών δούλεψαν με τις κατασκευές προκειμένου να ετοιμαστούν δώρα για το Χριστουγεννιάτικο παζάρι. Μία άλλη ετοιμάζει την θεατρική αφήγηση παραμυθιών για τα ιδρύματα και τα νοσοκομεία που θα επισκεφτούμε την παραμονή των γιορτών.

Χαρήκαμε γιατί δεχτήκαμε  και την επίσκεψη παιδιών που πλέον δεν μπορούν να έρθουν λόγω του ότι φοιτούν στην Γ' Λυκείου, την Κασσιανή και την Δώρα.

Δείτε τις Φωτογραφίες

Δευτέρα 10/11/2014

Σήμερα ο όμιλος λειτούργησε στο 18ο ΓΕΛ Θεσ/νικης στα πλαίσια του δικτύου εθελοντισμού που ετοιμάζουμε. Μια όμορφη παρέα μαθητών έπεσαν με τα μούτρα στις κατασκευές ενόψει του Χριστουγεννιάτικου bazaar. Μαζί με την συνάδερφο Ζαχαρούλα Κουνή φτιάξαμε ... χαλάσαμε και ξαναφτιάξαμε όμορφα στολίδια... Κάποια από τα παιδιά αποφάσισαν να μας ακολουθήσουν και στην θεατρική αφήγηση παραμυθιών.

Παιδιά καλώς ήρθατε στην παρέα των "Μαθητών εν δράσει"

Δείτε τις φωτογραφίες

Πέμπτη 06/11/2014

Λόγω των εκλογών των καθηγητών η συνάντησή μας έγινε σήμερα Πέμπτη. Οι μαθητές μας πιστοί στο ραντεβού τους ήρθαν έτοιμοι με τα υλικά τους για να ξεκινήσουμε την κατασκευή στολιδιών για το Χριστουγεννιάτικο παζάρι μας. Κορδέλες, αλατοζύμη, πηλός, χάντρες, πολύχρωμα υφάσματα απλώθηκαν στα θρανία και το εργαστήρι μας στήθηκε. Οι μικροί καλλιτέχνες μας άρχισαν την δουλειά. Αστεράκια, χιονάνθρωποι, καρδούλες και άλλα μικρά στολίδια άρχισαν να παίρνουν μορφή στα χέρια τους.

Την επόμενη βδομάδα αποφασίσαμε να εμπλουτίσουμε το εργαστήρι μας με την κατασκευή και άλλων στολιδιών (γιρλάντες, κεράκια, κ.α.)

Δείτε τις φωτογραφίες

Πέμπτη 09/10/201

Σήμερα Πέμπτη 09/10/2014 έγινε η πρώτη συνάντηση των μαθητών του ομίλου εθελοντισμού «Μαθητές εν δράσει». Καλωσορίσαμε τα νέα μέλη μας και θυμηθήκαμε τις περσινές δράσεις μας μέσα από το blog, προκειμένου να γνωρίσουν και αυτά το έργο μας. Στη συνέχεια ενημερώσαμε τα παιδιά για την δράση την οποία ξεκινήσαμε στο πλαίσιο συνεργασίας με άλλα σχολεία.

Τους εξηγήσαμε, πως μέσα από μια σύμπραξη-συνεργασία σχολείων θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα «Δίκτυο εθελοντισμού» το οποίο θα αναλαμβάνει κοινές δράσεις και θα συνεργάζεται πάνω σε αυτές με στόχο ο εθελοντισμός να γίνει βίωμα όλων των παιδιών.

Στη συνέχεια τα παιδιά έκαναν διάφορες προτάσεις για το ξεκίνημα της χρονιάς. Καταλήξαμε στις εξής:

α. Συλλογή γραφικής ύλης (τετράδια, μολύβια, μπογιές, μαρκαδόρους, μπλοκ ζωγραφικής) για τα παιδιά της Λωρίδας της Γάζας. Σύνθημά μας: ένα τετράδιο για κάθε παιδί της παλαιστίνης.

Παράδοση φαρμακευτικού υλικού στους "Γιατρούς του κόσμου"

Σάββατο 13/09/2014

Σήμερα Σάββατο 13/09/2014 ο όμιλος μας παρέδωσε φαρμακευτικό υλικό που συγκεντρώσαμε στο σχολείο, τις δύο πρώτες μέρες, σε εκδήλωση των "Γιατρών του κόσμου"  που υλοποιήθηκε στο κέντρο της Θεσ/νικης.

Δείτε τις Φωτογραφίες

Παράδοση γραφικής ύλης και εκπαιδευτικού υλικού 

Παρασκευή 12/09/2014

Σήμερα Παρασκευή 12/09/2014 ο όμιλος μας παρέδωσε εκπαιδευτικό υλικό και γραφική ύλη σε δημόσιο σχολείο της Πυλαίας μετά από έκκληση μητέρας που το παιδί της πηγαίνει στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο. 

Με χαρά μας ανταποκριθήκαμε και παραδώσαμε ότι υλικό διέθετε ο όμιλος από χορηγίες και προσφορές που είχαμε δεχτεί την προηγούμενη χρονιά.

Πρόσθετες πληροφορίες