Ερευνητικές Εργασίες Σχολ. Έτους 2013-14

«ΤΟ «ΜΑΝΟΛΗΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ» ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΜΑΝΟΛΗ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟ»

Την Τετάρτη 9.4.2014 πραγματοποιήθηκε από το 1ο Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης στην αίθουσα «Μανόλης Ανδρόνικος» του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος» εκδήλωση με τίτλο «Το «Μανόλης Ανδρόνικος» γνωρίζει τον Μανόλη Ανδρόνικο». Στην εκδήλωση (Φωτογραφίες) αυτή παρουσιάστηκαν οι καρποί της έρευνας των μαθητών της Α΄ Λυκείου που συμμετείχαν στην ομώνυμη ερευνητική εργασία. Υπεύθυνες καθηγήτριες ήταν η κ. Β.Γκράτζιου  και η κ.Α.Γρηγοριάδου. Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Α.Καρούμπης, ο Σύμβουλος Φυσικών και μέλος του ΕΠΕΣ του σχολείου κ.Κ.Κεραμιδάς, ο Υπεύθυνος Πολιτιστικών Προγραμμάτων κ.Ν.Μερούσης και προλόγισε η ομότιμη καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ.  κ.Στ.Δρούγου.

Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να ακούσετε ραδιοφωνική συνέντευξη για την εκδήλωση στο FM100, να δείτε τηλεοπτική συνέντευξη στο TV100,  φωτογραφίες από την εκδήλωση, το PowerPoint και την ταινία

με τον τίτλο «Το «Μανόλης Ανδρόνικος» γνωρίζει τον Μανόλη Ανδρόνικο» με σκηνοθετική επιμέλεια της κ. Ελισάβετ Μανάβη,  που δημιουργήθηκε με το υλικό της ερευνητικής εργασίας και αναφέρεται στην ιστορία του σχολείου μας και στην προσωπικότητα του Μανόλη Ανδρόνικου.

Έρευνα πεδίου  «ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΟΛΗ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟ»

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων από την έρευνα πεδίου «Πόσο καλά γνωρίζουμε τον Μανόλη Ανδρόνικο», θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τα σχολεία που βοήθησαν στην εκπόνησή της :

1ο ΓΕΛ Τριανδρίας, 11ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, 12ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης,

18ο ΓΕΛ Θεσσσαλονίκης, 28ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης.

Δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας εδώ

Η ανεργία των νέων στην Ελλάδα και η φυγή τους στο εξωτερικό

Δείτε την παρουσίαση της Ερευνητικής Εργασίας εδώ

Ώρες Ραδιοφώνου - Τελική εργασία

Οι μαθητές της Β' Λυκείου εκπόνησαν την φετινή σχολική χρονιά την ερευνητική εργασία με θέμα "Ώρες ραδιοφώνου". Η εργασία τους περιελάμβανε την θεωρία της τέχνης του ραδιοφώνου και το πέρασμα στην πράξη με την παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών με τίτλο "Λευκός ήχος" οι οποίες ακούστηκαν από τον μαθητικό σταθμό του European school radio. 

Δείτε τις εργασίες εδώ και εδώ

Παρουσίαση Ερευνητικής εργασίας «Ενέργεια και Περιβάλλον» 

Την Παρασκευή 9/5/2014 η ομάδα  του project «Ενέργεια και Περιβάλλον» παρουσίασε στη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου την ερευνητικής εργασία.  Μετά την παρουσίαση ακολούθησε «οικολογικό picnic» στην αυλή του σχολείου.

Για να δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση πατήστε εδώ.

Για την τελική Παρουσίαση πατήστε εδώ

Υποκατηγορίες

Πρόσθετες πληροφορίες