Ερευνητικές Εργασίες Α Λυκείου

«ΤΟ «ΜΑΝΟΛΗΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ» ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΜΑΝΟΛΗ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟ»

Την Τετάρτη 9.4.2014 πραγματοποιήθηκε από το 1ο Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης στην αίθουσα «Μανόλης Ανδρόνικος» του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος» εκδήλωση με τίτλο «Το «Μανόλης Ανδρόνικος» γνωρίζει τον Μανόλη Ανδρόνικο». Στην εκδήλωση (Φωτογραφίες) αυτή παρουσιάστηκαν οι καρποί της έρευνας των μαθητών της Α΄ Λυκείου που συμμετείχαν στην ομώνυμη ερευνητική εργασία. Υπεύθυνες καθηγήτριες ήταν η κ. Β.Γκράτζιου  και η κ.Α.Γρηγοριάδου. Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Α.Καρούμπης, ο Σύμβουλος Φυσικών και μέλος του ΕΠΕΣ του σχολείου κ.Κ.Κεραμιδάς, ο Υπεύθυνος Πολιτιστικών Προγραμμάτων κ.Ν.Μερούσης και προλόγισε η ομότιμη καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ.  κ.Στ.Δρούγου.

Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να ακούσετε ραδιοφωνική συνέντευξη για την εκδήλωση στο FM100, να δείτε τηλεοπτική συνέντευξη στο TV100,  φωτογραφίες από την εκδήλωση, το PowerPoint και την ταινία

με τον τίτλο «Το «Μανόλης Ανδρόνικος» γνωρίζει τον Μανόλη Ανδρόνικο» με σκηνοθετική επιμέλεια της κ. Ελισάβετ Μανάβη,  που δημιουργήθηκε με το υλικό της ερευνητικής εργασίας και αναφέρεται στην ιστορία του σχολείου μας και στην προσωπικότητα του Μανόλη Ανδρόνικου.

Έρευνα πεδίου  «ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΟΛΗ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟ»

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων από την έρευνα πεδίου «Πόσο καλά γνωρίζουμε τον Μανόλη Ανδρόνικο», θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τα σχολεία που βοήθησαν στην εκπόνησή της :

1ο ΓΕΛ Τριανδρίας, 11ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, 12ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης,

18ο ΓΕΛ Θεσσσαλονίκης, 28ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης.

Δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας εδώ

Για να δείτε την επίσκεψη στην Φλώρινα πατήστε εδώ

Παρουσίαση Ερευνητικής εργασίας «Ενέργεια και Περιβάλλον» 

Την Παρασκευή 9/5/2014 η ομάδα  του project «Ενέργεια και Περιβάλλον» παρουσίασε στη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου την ερευνητικής εργασία.  Μετά την παρουσίαση ακολούθησε «οικολογικό picnic» στην αυλή του σχολείου.

Για να δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση πατήστε εδώ.

Για την τελική Παρουσίαση πατήστε εδώ

«Το ?Μανόλης Ανδρόνικος? ... γνωρίζει τον Μανόλη Ανδρόνικο»

Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013, το τμήμα project Α΄ Λυκείου του σχολείου μας με τίτλο «Το ?Μανόλης Ανδρόνικος? ... γνωρίζει τον Μανόλη Ανδρόνικο» πραγματοποίησε προγραμματισμένη στο πλαίσιο του μαθήματος εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης.Οι μαθητές και οι υπεύθυνες καθηγήτριες κ.Βασιλική Γκράτζιου και κ.Αναστασία Γρηγοριάδου ξεναγήθηκαν από τον υπεύθυνο της Βιβλιοθήκης κ.Βόγδανο σε όλα τα τμήματα της Βιβλιοθήκης και στο Αρχείο Εφημερίδων. Στη συνέχεια συναντήθηκαν στην αίθουσα Τελετών της Βιβλιοθήκης με τους δημοσιογράφους κ.Ναυσικά Γκράτζιου και κ.Στέφανο Τσιτσόπουλο, οι οποίοι τους δίδαξαν με βιωματικό τρόπο τη διαδικασία της συνέντευξης. Την πρώτη τους συνέντευξη στο πλαίσιο του project την πήραν αμέσως μετά από τον γνωστό δημοσιογράφο και συγγραφέα κ. Χρίστο Ζαφείρη, έναν άνθρωπο που γνώρισε προσωπικά τον Μανόλη Ανδρόνικο και είχε μακροχρόνια φιλία και συνεργασία μαζί του. Τέλος οι μαθητές ερεύνησαν στη Βιβλιοθήκη και στο Αρχείο των Εφημερίδων για υλικό σχετικό με τον Μανόλη Ανδρόνικο: το διδακτικό, συγγραφικό και αρχαιολογικό του έργο, τις εντυπώσεις από την ανακάλυψη των βασιλικών τάφων της Βεργίνας και την πάνδημη συμμετοχή στην κηδεία του. Έτσι, συμπλήρωσαν τον ερευνητικό τους φάκελο αλλά και συναισθάνθηκαν καλύτερα τη συμβολή του Μανόλη Ανδρόνικου σε ποικίλους τομείς του πολιτισμού της χώρας μας.

Για να δείτε φωτογραφίες πατήστε εδώ

Υποκατηγορίες

Πρόσθετες πληροφορίες