Κοινωνικές

ΥΠΟΔΟΧΗ ΝΕΑΡΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Την Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2017, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, επέλεξαν μαθητές και μαθήτριες της Α΄Λυκείου του σχολείου μας και η υπεύθυνη καθηγήτριά τους, κα Κοκκινίδου Αυγή, για να υποδεχτούν στο πλαίσιο του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας «Τι σημαίνει να είσαι πρόσφυγας», ανήλικους πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε ξενώνα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης PRAKSIS. Οι μαθητές/-τριες υποδέχτηκαν τους νεαρούς πρόσφυγες, που συνοδεύονταν από υπεύθυνους και εθελοντές του κέντρου, με φράσεις στη γλώσσα τους και αυτοί απάντησαν με αντίστοιχες στα ελληνικά. Στη συνέχεια, κι αφού έσπασε ο πάγος με ένα παιχνίδι γνωριμίας στην αυλή, όλοι μαζί έπαιξαν σε μεικτές ομάδες ποδόσφαιρο και κατόπιν απόλαυσαν τα εδέσματα που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές και η κα Κοκκινίδου. Τέλος, και αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου,  οι νεαροί πρόσφυγες αποχαιρέτισαν τους συνομηλίκους τους μαθητές/-τριες κι έφυγαν με τους συνοδούς τους, αφήνοντας σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις και πολλή συγκίνηση για την ευφρόσυνη επικοινωνία μαζί τους.

Σχετικά δημοσιεύματα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και στον Τύπο, μπορείτε να δείτε εδώ:

https://www.facebook.com/ngopraksis/?fref=ts

https://left.gr/news/mpalies-allileggyis-se-agona-metaxy-mathiton-toy-1oy-peiramatikoy-thessalonikis-kai-asynodeyton?qt-sidebar=0

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ
"ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΥΡΤΩ"

Ήταν 23 Ιουλίου 2012, όταν η 15χρονη τότε Μυρτώ Παπαδομιχελάκη δέχθηκε επίθεση από άγνωστο άντρα σε παραλία της Πάρου, όπου βρισκόταν με την οικογένειά της. Ο δράστης απομόνωσε το παιδί, το χτύπησε στα βράχια και το κακοποίησε, αφήνοντας το παράλυτο.

Η Μυρτώ και η μητέρα της Μαρία Κοτρώτσου μέχρι σήμερα διαμένουν στο Κέντρο Αποκατάστασης Animus στην Λάρισα, όπου φιλοξενούνται. Η επιστροφή της Μυρτώς στην Αθήνα, στο φιλικό και κοινωνικό περιβάλλον που ζούσε με την οικογένειά της, πριν συμβεί ό,τι συνέβη, σύμφωνα με τους γιατρούς θα της δώσει κίνητρα και ώθηση να ζήσει.

Το 1ο Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος» και ο Όμιλος «Εθελοντισμού και Προσωπικής Ανάπτυξης» κάθε χρόνο αναλαμβάνει να προσφέρει την στήριξή του σε έναν ή σε μια ομάδα συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. Φέτος η σκέψη μας στάθηκε στη Μυρτώ, η οποία αν και πέρασαν χρόνια από το συμβάν που άλλαξε τη ζωή της συνεχίζει να ανεβαίνει έναν Γολγοθά.

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του Ομίλου Κ. Αντικουλάνη, Χ. Μιχαηλίδου και ο Διευθυντής του σχολείου Σ. Φριλίγκος αποφασίσαμε να διοργανώσουμε ένα φιλανθρωπικό παζάρι για την Μυρτώ.

Πρόσθετες πληροφορίες