Θεατρικό Εργαστήρι «Από το κείμενο στην παράσταση»

Ο όμιλος Θεατρικό Εργαστήρι «Από το κείμενο στην παράσταση» από την κα Σίσυ Γρηγοριάδου και κα Κική Αντικουλάνη.

Δωρεά του Ομίλου Θεάτρου
ΣΕ ΠΑΠΑΦΕΙΟ ΚΑΙ «ΜΕΛΙΣΣΑ»

Παραδόθηκε σήμερα, Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016, η δωρεά του Ομίλου Θεάτρου 2015-2016 σε δύο φορείς της πόλης, σύμφωνα με απόφαση της θεατρικής ομάδας. Πρόκειται για το Παπάφειο Ίδρυμα και το Ορφανοτροφείο Θηλέων «Η Μέλισσα». Στο πρώτο δόθηκαν, μετά από συνεννόηση με τη διευθύντρια του Ιδρύματος κα Καραβελή Σουζάνα και την Παιδαγωγό κα Ζαφειρίου Μαρία, εσώρουχα και κάλτσες για τα 26 παιδιά που φιλοξενούνται εκεί, συνολικού κόστους περίπου 245 Ευρώ, ενώ για το δεύτερο κατατέθηκαν σε λογαριασμό ενίσχυσής του 120 Ευρώ. Ο Όμιλος Θεάτρου ευχαριστεί θερμά όσους τίμησαν με την παρουσία τους τις δυο παραστάσεις του έργου «Παραμύθι χωρίς όνομα» καθιστώντας δυνατή τη δωρεά αυτή.

Την απόδειξη αγοράς, την απόδειξη κατάθεσης και τις ευχαριστήριες επιστολές των δύο φορέων δείτε εδώ.

Η παράσταση «Παραμύθι χωρίς όνομα»
του ομίλου θεάτρου "Απο το κείμενο στην παράσταση"
του 1ου Πρότυπου Πειραματικού ΓΕΛ Θεσσαλονίκης - «Μανόλης Ανδρόνικος»

Το Σάββατο 16-04-2016 και την Κυριακή 17-04-2016 παρουσιάστηκε με επιτυχία το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Παραμύθι χωρίς όνομα» από τον Όμίλο Θεάτρου του σχολείου μας. Απο τις δύο παραστάσεις συγκεντρώθηκαν 351 Ευρώ, τα οποία θα διατεθούν σε Ίδρυμα της πόλης, που θα επιλεγεί από τη θεατρική ομάδα στην επόμενη συνάντησή της. Δείτε και τις δύο παραστάσεις.

Δείτε την παράσταση της Κυριακής

 

Δείτε την παράσταση του Σαββάτου
Μέρος 1ο


Μέρος 2ο

Ο Όμιλος Θεάτρου
του 1ου Πρότυπου Πειραματικού ΓΕΛ Θεσσαλονίκης
«Μανόλης Ανδρόνικος»


σας προσκαλεί στη θεατρική παράσταση
του έργου του
Ιάκωβου Καμπανέλλη


«Παραμύθι χωρίς όνομα»

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΟΜΙΛΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ: Γρηγοριάδου Αναστασία, Αντικουλάνη Κυριακή

Η θεατρική ομάδα του Ομίλου Θεάτρου 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος» συγκεντρώνεται και κάνει πρόβες κάθε Κυριακή, 5.45-8.15 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. 

Προϋποθέσεις για συμμετοχή στην ομάδα είναι η διάθεση για επικοινωνία και συνεργασία, το κέφι, η αγάπη για το θέατρο. Στόχος είναι η δημιουργία μιας συνεκτικής και δημιουργικής ομάδας, τα μέλη της οποίας θα λειτουργούν με ελευθερία αλλά και αυτοπειθαρχία, χαρούμενα αλλά και στοχοθετημένα.

Κυριακή, 4/10, στις 6.00 το απόγευμα:  Πρώτη συνάντηση μετά από ανάρτηση στην Σελίδα της ομάδας στο facebook και πριν ακόμη μοιραστούν οι δηλώσεις στα γειτονικά σχολεία. Τα δεκαπέντε  παιδιά που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα, περυσινά μέλη του Ομίλου αλλά και νεότερα, μαζί με την κα Γρηγοριάδου και την κα Αντικουλάνη,  παίζουν παιχνίδια γνωριμίας και  ανάπτυξης εμπιστοσύνης.  Πρωταρχικός στόχος: η δημιουργία μιας καλής, συνεκτικής και δημιουργικής ομάδας.

Κυριακή, 11/10: Τα μέλη της ομάδας αυξάνονται. Παιχνίδια  γνωριμίας και  δημιουργίας ομάδας. Συζήτηση και κριτική της περυσινής παράστασης του Ομίλου με το έργο του Ν. Τσιφόρου «Πινακοθήκη Ηλιθίων»: δυνατά και αδύναμα σημεία στη λειτουργία της ομάδας και στην παράσταση.

Πρόσθετες πληροφορίες