Δίκτυα

Δίκτυο "Μαθητές εν Δράσει" Τετάρτη 04/03/2015

Σήμερα Τετάρτη μας επισκέφτηκε το 20ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης μέλος του Δικτύου στην συνάντηση του Ομίλου μας προκειμένου να μας βοηθήσουν να φτιάξουμε λαμπάδες. Όλοι μαζί φτιάξαμε λαμπάδες και φτάσαμε αισίως τον αριθμό 80.Οι λαμπάδες μας θα προωθηθούν με σκοπό να βοηθήσουμε:

1. την μικρή μας Στρατούλα που βρίσκεται στο Λονδίνο λόγω σπάνιας μορφής καρκίνου,
2. τα παιδιά στο αδελφοποιημένο σχολείο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" στο Bouroyndi στην Ακτή Ελεφαντοστού

Δείτε φωτογραφίες εδώ

Δίκτυο Εθελοντισμού Τετάρτη 11/02/2015

Σήμερα συγκεντρωθήκαμε όλοι στο εργαστήριο μας. Οι εθελοντές "Μαθητές εν δράσει" του Ομίλου μας και οι μαθητές του project του 20ο ΓΕΛ και μέλη του δικτύου μας. Όλοι μαζί κόψαμε την βασιλόπιτα και το φλουρί έτυχε στον Ανδρέα, ο οποίος μας επισκεπτόταν πρώτη φορά. Η τύχη και όχι μόνο αυτή του "πρωτάρη" όπως το σχολίασαν οι φίλοι σου να είναι μαζί σου Ανδρέα.
Στη συνέχεια είχαμε επισκέψεις από τη συνάδελφο κ. Γρηγοριάδου Κούλα την βιολόγο του σχολείου μας η οποία μαζί με μια άλλη συναδέλφισσα από σχολείο της Π.Ε. μας έδειξαν κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά. Οι μαθητές εθελοντές μας προετοιμάστηκαν για την παρουσίαση ενός project κατασκευών στους επισκέπτες που περιμένουμε στο πλαίσιο του ευρωπαικού προγράμματος erasmus+ κατά την διάρκεια του οποίου θα δεχτούμε μαθητές από την Τουρκία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, την Κροατία και Ρουμανία.
Στην βιασύνη μας να προλάβουμε και την κοπή της πίτας μας (γιορτή) και την παρουσίαση των κατασκευών δεν πήραμε φωτογραφικό υλικό.

Δίκτυο Εθελοντισμού "Μαθητές εν δράσει" - 1o ΓΕΛ Θεσ/νικης 22/12/2014

Στο πλαίσιο του Δικτύου Εθελοντισμού "Μαθητές εν δράσει" από την 1η ως την 22η/12/2015 ,στο χώρο του 1ου  ΓΕΛ ,συγκεντρώσαμε είδη ανδρικού ρουχισμού που παραλήφθηκαν από το σωματείο "ΑΡΣΙΣ" την Τρίτη 23/12/2015 , για την κάλυψη αναγκών  αστέγων συμπολιτών μας.

Επίσης από την 15η-22η /12/2015 ,στο χώρο του 1ου ΓΕΛ.,ολοκληρώθηκε και η συγκέντρωση συσκευασμένων  τροφίμων  που παραδόθηκαν στις 23/12/2015  στο ενοριακό συσσίτιο του Ι.Ναού  Αγ.Τριάδος ,της περιοχής μας  για τις  Άγιες  μέρες των Χριστουγέννων.

Παρασκευή  19/12/2014

Μία δύσκολη εβδομάδα με πολλές δράσεις πλησιάζει στο τέλος της. Σήμερα οι "Μαθητές εν Δράσει" και το Δίκτυο τους με εκπροσώπους από το 20ο ΓΕΛ Θεσ/νικης επισκέφθηκαν το Δημοτικό Βρεφοκομέιο "Άγιος Στυλιανός". Στην επίσκεψή μας πήρε μέρος και το 2ο Π.Π. Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.
Αρχικά η υπεύθυνη του Βρεφοκομείου ενημέρωσε τους μαθητές μας για την λειτουργία του και για το έργο του. Ο σκοπός της επίσκεψης μας ήταν να δώσουμε χαρά αλλά και να πάρουμε χαμόγελα από τα παιδιά που φιλοξενεί το Βρεφοκομείο. Η αλήθεια είναι πως πήραμε περισσότερα από όσα προσφέραμε. Οι μαθητές μας σε μικρές ομάδες είχαν ετοιμάσει όμορφα χριστουγεννιάτικα παραμύθια τα οποία αφηγήθηκαν στα παιδιά με διαφορετικούς τρόπους (ψηφιακή αφήγηση, δραματοποίηση). Τα παιδάκια απόλαυσαν τα παραμύθια αλλά κουράστηκαν και πείνασαν οπότε ένα παραμυθάκι μας δεν διαβάστηκε. Ζητάμε συγνώμη από την Βαλεντίνα και την Ζωή που με τόση αγάπη το προετοίμασαν. Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

Φωτογραφίες εδώ:

 

Δημιουργία ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΧΟΛΕΙΩΝ  "Μαθητές εν Δράσει" με θέμα τον εθελοντισμό

Πριν ένα χρόνο ξεκίνησε η λειτουργία του Ομίλου Εθελοντισμού "Μαθητές εν δράσει" στο 1ο Π.Π.ΓΕΛ Θεσ/νικης "Μανόλης Ανδρόνικος". Οι μαθητές - εθελοντές μας μέσα από τις δράσεις ήρθαν κοντά σε προβλήματα κοινωνικά, υγείας, οικολογικά.

Ο στόχος τους ήταν κοινός: να ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ! Αντάλλαγμα τους υπήρξε η χαρά και η ικανοποίηση ότι έκαναν κάτι για να αλλάξουν τον κόσμο.

Την φετινή χρονιά θελήσαμε να μοιραστούμε την χαρά της προσφοράς,την ενέργεια που μας δίνουν οι "δράσεις" και με άλλους μαθητές από άλλα σχολεία της πόλης μας.

 Έτσι το 1ο Π.Π.ΓΕΛ Θεσσαλονίκης υπό την καθοδήγηση του Διευθυντή κ. Σ. Φριλίγκου και με συντονίστριες τις Κ. Αντικουλάνη και Χ. Μιχαηλίδου δημιούργησε ένα Δίκτυο Σχολείων στο οποίο συμμετέχουν με συντονιστές τους τα παρακάτω σχολεία:

1.      το 18ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης        Ζαχαρούλα Κουνή

2.      το 20ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης        Λίνα Παπακωνσταντίνου

3.      το 1ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης           Ασπασία Βαχτσεβάνου,

4.      το 2ο Γυμνάσιο Μηχανιώνας     Ελένη Αναγνώστου,
                                                                Κατερίνα Βέρου

Στα πλαίσια του «Δικτύου Εθελοντισμού Μαθητές εν δράσει» θα διοργανώσουν επιμορφώσεις των μαθητών-εθελοντών από ειδικούς και υπεύθυνους των συλλόγων και Μ.Κ.Ο. της πόλης μας. Οι μαθητές ανεξαρτήτως φύλου και καταγωγής θα έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν και να αναπτύξουν σφαιρικά την προσωπικότητά τους. Οι δράσεις θα στοχεύουν στην αρμονική και ισόρροπη ανάπτυξη των διανοητικών και ψυχοσωματικών δυνατοτήτων τους.

 
"Δικτυωθείτε" λοιπόν  "Μαθητές εν δράσει"

Τετάρτη 10/12/2014
Φτάνοντας στα Χριστούγεννα το Δίκτυο Σχολείων "Μαθητές εν Δράσει" εντείνει την προσπάθειά του.

Σήμερα το 1ο Π.Π.ΓΕΛ "Μανόλης Ανδρόνικος", το 18ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης και το 20ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης δεχτήκαμε ανθρώπους της "ΑΡΣΙΣ" στους χώρους των σχολείων μας, στους οποίους παραδώσαμε όλα τα ρούχα που συγκεντρώσαμε και συσκευάσαμε τις προηγούμενες μέρες.


 Στη συνέχεια η εκπρόσωπος της οργάνωσης κ. Ιωάννα Πετρίτση μας επισκέφθηκε στο χώρο του 1ου Π.Π.ΓΕΛ. Η επίσκεψη της στόχο είχε την επιμόρφωσή των μαθητών-εθελοντών και των συντονιστών εκπαιδευτικών του Δικτύου Σχολείων "Μαθητές εν Δράσει"  σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και το έργο της "ΑΡΣΙΣ".


Στην επιμορωτική συνάντηση συμμετείχαν:
α. ο Όμιλος Εθελοντισμού "Μαθητές εν Δράσει" με τις υπεύθυνες καθηγήτριες κ. Χ. Μιχαηλίδου και Κ. Αντικουλάνη
β. το 20ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης με μαθητές και την συντονίστρια του σχολείου κ. Αναστασία Παπακωνσταντίνου
γ. το 2ο Γυμνάσιο Μηχανιώνας με τις συντονίστριες καθηγήτριες κ. Ελένη Αναγνώστου και Αικατερίνη Βέρου και
δ. το 1ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης με τις συντονίστριες καθηγήτριες κ. Ασπασία Βαχτσεβάνου και κ.  Ιθκιέρδο μαζί με τους μαθητές του προγράμματος εθελοντισμού που εκπονείται στο σχολείο τους.


Την επιμόρφωση ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές και συντονιστές του Δικτύου. Λύθηκαν απορίες αλλά και έγιναν προτάσεις για πιθανή συνεργασία ανάμεσα στο Δίκτυο και τον οργανισμό.


Όλοι χαρήκαμε για την 1η συνάντηση όλων (σχεδόν) των συμμετεχόντων και συζητήσαμε για μέλλοντικές δράσεις και επιμορφώσεις των μελών του Δικτύου Σχολείων "Μαθητές εν Δράσει".

Δείτε φωτογραφίες:

ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ για τον Εθελοντισμό "Μαθητές εν δράσει"

Πριν ένα χρόνο ξεκίνησε η λειτουργία του Ομίλου Εθελοντισμού "Μαθητές εν δράσει" στο 1ο Π.Π.ΓΕΛ Θεσ/νικης "Μανόλης Ανδρόνικος". Οι μαθητές - εθελοντές μας μέσα από τις δράσεις ήρθαν κοντά σε προβλήματα κοινωνικά, υγείας, οικολογικά.Ο στόχος τους ήταν κοινός: να ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ! Αντάλλαγμα τους υπήρξε η χαρά και η ικανοποίηση ότι έκαναν κάτι για να αλλάξουν τον κόσμο. Την φετινή χρονιά θελήσαμε να μοιραστούμε την χαρά της προσφοράς,την ενέργεια που μας δίνουν οι "δράσεις" και με άλλους μαθητές από άλλα σχολεία της πόλης μας.

 Έτσι το 1ο Π.Π.ΓΕΛ Θεσσαλονίκης με την καθοδήγηση του Διευθυντή κ. Σ. Φριλίγκου και συντονίστριες τις Κ. Αντικουλάνη και Χ. Μιχαηλίδου δημιούργησε ένα Δίκτυο Σχολείων στο οποίο συμμετέχουν με συντονιστές τους τα σχολεία που ακολουθούν:

α. το 18ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης: Ζαχαρούλα Κουνή
β. το 20ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης: Λίνα Παπακωνσταντίνου
γ. το 1ο ΓΕΛ ΘεσσαλονίκηςΑσπασία Βαχτσεβάνου,
δ. το 2ο Γυμνάσιο Μηχανιώνας: Ελένη Αναγνώστου, Κατερίνα Βέρου
 
Στα πλαίσια του «Δικτύου Εθελοντισμού Μαθητές εν δράσει» θα υλοποιηθούν επιμορφώσεις των μαθητών-εθελοντών από ειδικούς και υπεύθυνους των συλλόγων και Μ.Κ.Ο. της πόλης μας. Οι μαθητές ανεξαρτήτως φύλου και καταγωγής θα έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν και να αναπτύξουν σφαιρικά την προσωπικότητά τους. Οι δράσεις θα στοχεύουν στην αρμονική και ισόρροπη ανάπτυξη των διανοητικών και ψυχοσωματικών δυνατοτήτων τους.
 
"Δικτυωθείτε" λοιπόν  "Μαθητές εν δράσει"
 

Πρόσθετες πληροφορίες