Επιστολή - Πρόσκληση
Ολοκλήρωση Αυτοαξιολόγησης Σχολοκής Μονάδας

Σχολικό Έτος 2021-2022
1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος
 

Θεσσαλονίκη, 20-2-2012

Αγαπητοί γονείς,

το σχολείο μας ολοκληρώνει φέτος το πρόγραμμα αυτοαξιολόγησης σχολικής μονάδας, το οποίο έθεσε σε εφαρμογή πέρυσι, προπορευόμενο σ? αυτόν τον τομέα από πολλά άλλα σχολεία της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτό αναδείχθηκε ο δείκτης της συνεργασίας του σχολείου με τους γονείς ως πεδίο που επιδέχεται και απαιτεί περαιτέρω βελτίωση.

Ασφαλώς όλοι είμαστε πολυάσχολοι, αλλά και όλοι αγαπάμε τα παιδιά και ενδιαφερόμαστε για τη βελτίωση των σχέσεών μας -γονείς και διδάσκοντες- μαζί τους. Με αυτό το δεδομένο κατά νου, προτείνουμε τον ορισμό ενός τριημέρου πολιτιστικών εκδηλώσεων προς το τέλος Απριλίου ως ευκαιρία με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων αυτών. Σκεφτήκαμε το πρόγραμμα της τριημερίδας αυτής να περιλαμβάνει, εκτός άλλων, έκθεση φωτογραφίας και ζωγραφικής ή γενικότερα καλλιτεχνικών έργων των παιδιών, των γονέων και των εκπαιδευτικών. Μια άλλη ιδέα είναι, στο πλαίσιο της παρουσίασης των ερευνητικών εργασιών (project) με θέμα τη διατροφή, να δημιουργηθεί ένας μπουφές με παρασκευές φαγητών ώστε να έχουμε μια αφορμή για ενημέρωση και συζήτηση πάνω στο σοβαρό ζήτημα της διατροφής των παιδιών κυρίως, αλλά και όλων μας. Αυτά είναι μόνο δυο παραδείγματα με τα οποία θέλουμε να δείξουμε το πνεύμα που θα διέπει την εκδήλωση.

Αρχίζουμε την προσπάθεια επικοινωνίας και προσέγγισης στα μέσα του Φεβρουαρίου ώστε να υπάρχει το χρονικό περιθώριο για να σκεφτούμε, να συζητήσουμε, να προτείνουμε, να αποφασίσουμε και να θέσουμε σε εφαρμογή το σχέδιο στο οποίο θα καταλήξουμε από κοινού, με τελική στόχευση μια ενδιαφέρουσα και αξιοπρεπή εκδήλωση που θα μας φέρει όλους πιο κοντά στην ιδέα του καλύτερου σχολείου που όλοι έχουμε στο μυαλό μας, αλλά δεν τολμάμε να αρχίσουμε να πραγματοποιούμε. Είναι ευκαιρία να δούμε όλοι μας όλους, γονείς, δασκάλους και παιδιά, σε άλλες δραστηριότητες πέρα από τη μονοδιάστατη παρουσία του τυπικού ρόλου που αναγκαστικά μας επιβάλλει ο θεσμός του σχολείου.

Σας καλούμε, λοιπόν, με αυτήν την επιστολή να έρθουμε σε επαφή και να συνοργανώσουμε την εκδήλωση τόσο από την άποψη της δομής όσο και από την άποψη του περιεχομένου, ώστε να έχουμε όλοι την αφορμή να συμμετάσχουμε όχι μόνο ως θεατές ή ακροατές της παρουσίασης των εργασιών των παιδιών, αλλά και ως άμεσοι συνδιοργανωτές και συνδημιουργοί της εκδήλωσης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε με το σχολείο και πιο συγκεκριμένα με την κ. Δόμνα Ιωαννίδου ως υπεύθυνης και ενδιάμεσης σε αυτήν τη διαδικασία.

Η πρόσκληση είναι αναρτημένη στο site του σχολείου http://1lyk-peir-thess.thess.sch.gr/. Επιπλέον, στο site της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων www.omogon.gr μπορείτε να ενημερώνεστε για ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του σχολείου και των θεσμών που εμπλέκονται σε αυτήν.


Τηλέφωνα επικοινωνίας:           

  • Σχολείο: 2310 908700
  • Δόμνα Ιωαννίδου: 697 23 24 387
  • Νίκος Παγώνης69 444 616 31
    (Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων)

Πρόσθετες πληροφορίες