Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κύπρο
Πολιτιστικό πρόγραμμα

Ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη μιας ομάδας 23 μαθητών και μαθητριών του Λυκείου μας στη Λευκωσία στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος «Ταξίδι στην Κύπρο της Αιχμαλωσίας». Οι μαθητές μας, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν από οικογένειες μαθητών του Λυκείου Κύκκου Β?, παρουσίασαν τη θεατρική δραματοποίηση που είχαν ετοιμάσει με αφορμή το βιβλίο του Γ. Χαριτωνίδη «Αναμνήσεις με πολλά κουκούτσια», επισκέφθηκαν αρχαιολογικούς,  αλλά και ιστορικούς χώρους συνδεδεμένους με την πρόσφατη τραγική ιστορία της Μεγαλονήσου, ενώ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με ανθρώπους που έζησαν τα γεγονότα του Αγώνα της ΕΟΚΑ και της εισβολής στην Κύπρο. Στις συγκινήσεις αυτές έρχονται να

προστεθούν και οι νέες φιλίες που ανέπτυξαν με τους Κυπρίους μαθητές. Η συγκίνηση των μαθητών κατά τη στιγμή του αποχαιρετισμού ήταν μεγάλη, ωστόσο το πρόγραμμα αυτό δεν ήταν παρά μόνο η αρχή μιας συνεργασίας που εγκαινιάζεται με το Λύκειο Κύκκου Β?, μαθητές του οποίου σχεδιάζει να φιλοξενήσει το σχολείο μας το προσεχές σχολικό έτος στο πλαίσιο μιας νέας ενδιαφέρουσας συνεργασίας.

Οι υπεύθυνοι καθηγητές του προγράμματος και συνοδοί των μαθητών (Κλαίρη Αχιλλέως, Κυριακή Αντικουλάνη, Δημήτριος Σαλονικίδης, Γεώργιος Μεμετζίδης) ευχαριστούν ιδιαιτέρως τους μαθητές για την άψογη συμπεριφορά τους καθόλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης, η οποία αποτέλεσε πρότυπο εκδρομής παιδαγωγικού χαρακτήρα. 

Πρόσθετες πληροφορίες