Τετάρτη 10/12/2014
Φτάνοντας στα Χριστούγεννα το Δίκτυο Σχολείων "Μαθητές εν Δράσει" εντείνει την προσπάθειά του.

Σήμερα το 1ο Π.Π.ΓΕΛ "Μανόλης Ανδρόνικος", το 18ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης και το 20ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης δεχτήκαμε ανθρώπους της "ΑΡΣΙΣ" στους χώρους των σχολείων μας, στους οποίους παραδώσαμε όλα τα ρούχα που συγκεντρώσαμε και συσκευάσαμε τις προηγούμενες μέρες.


 Στη συνέχεια η εκπρόσωπος της οργάνωσης κ. Ιωάννα Πετρίτση μας επισκέφθηκε στο χώρο του 1ου Π.Π.ΓΕΛ. Η επίσκεψη της στόχο είχε την επιμόρφωσή των μαθητών-εθελοντών και των συντονιστών εκπαιδευτικών του Δικτύου Σχολείων "Μαθητές εν Δράσει"  σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και το έργο της "ΑΡΣΙΣ".


Στην επιμορωτική συνάντηση συμμετείχαν:
α. ο Όμιλος Εθελοντισμού "Μαθητές εν Δράσει" με τις υπεύθυνες καθηγήτριες κ. Χ. Μιχαηλίδου και Κ. Αντικουλάνη
β. το 20ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης με μαθητές και την συντονίστρια του σχολείου κ. Αναστασία Παπακωνσταντίνου
γ. το 2ο Γυμνάσιο Μηχανιώνας με τις συντονίστριες καθηγήτριες κ. Ελένη Αναγνώστου και Αικατερίνη Βέρου και
δ. το 1ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης με τις συντονίστριες καθηγήτριες κ. Ασπασία Βαχτσεβάνου και κ.  Ιθκιέρδο μαζί με τους μαθητές του προγράμματος εθελοντισμού που εκπονείται στο σχολείο τους.


Την επιμόρφωση ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές και συντονιστές του Δικτύου. Λύθηκαν απορίες αλλά και έγιναν προτάσεις για πιθανή συνεργασία ανάμεσα στο Δίκτυο και τον οργανισμό.


Όλοι χαρήκαμε για την 1η συνάντηση όλων (σχεδόν) των συμμετεχόντων και συζητήσαμε για μέλλοντικές δράσεις και επιμορφώσεις των μελών του Δικτύου Σχολείων "Μαθητές εν Δράσει".

Δείτε φωτογραφίες: