Παρουσίαση Περιβαλλοντικού Προγράμματος 2015-2016
«Μύρισε τον τόπο σου»

Τη Δευτέρα 11 Απριλίου  στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας πραγματοποιήθηκε το 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Περιβαλλοντικών και Πολιτιστικών προγραμμάτων.

Το σχολείο μας εκπροσώπησαν μαθητές της Β΄ τάξης, μέλη της 16μελούς περιβαλλοντικής ομάδας. Ο τίτλος του περιβαλλοντικού μας προγράμματος ήταν ?Μύρισε τον τόπο σου?. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ παρουσιάστηκε ένα μικρό τμήμα της δουλειάς και των δράσεων που υλοποιήθηκαν με τη μορφή video.

 Το πρόγραμμα που υλοποιήσαμε την τρέχουσα σχολική χρονιά αποτελεί τμήμα ενός μεγαλύτερου διετούς ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ που υλοποιεί το σχολείο μας. Στο Πρόγραμμα Erasmus+ συμμετέχουν 6 χώρες, η Τουρκία, Ουγγαρία, Ρουμανία Κροατία, Ιταλία και εμείςΈχει τίτλο ?European School Partnership for Sustainability? ξεκίνησε το Φθινόπωρο του 2014 και η τελευταία συνάντηση έγινε στο Karlovac της Κροατίας από 3/4/2016-9/4/2016. Τα θέματα που διαπραγματευτήκαμε αυτά τα 2 χρόνια ήταν ? Διαχείριση σκουπιδιών και ανακύκλωση? στην Ουγγαρία, ?Νερό και Ενέργεια? στην Ρουμανία και το θέμα μας στο Karlovac της Κροατίας ήταν ?Βιοποικιλότητα και Βιολογικά τρόφιμα?.

 Για να δείτε το video, το πρόγραμμα του φεστιβάλ και περισσότερες φωτογραφίες από τις δράσεις μας πατήστε εδώ

 

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες

Κυριακή Γρηγοριάδου, Βιολόγος

Χριστίνα Μιχαηλίδου, Μαθηματικός